YANLIŞ KÖYE EV YAPMIŞLAR!

Türk Tarih Kurumu eski Başkanı ve MHP milletvekili Yusuf Halaçoğlu, TİKA'nın Atatürk'ün babası için Makedonya'da yanlış köye ev yaptığını söyledi.

14 Aralık 2013 Cumartesi 11:29
YANLIŞ KÖYE EV YAPMIŞLAR!

 Türk Tarih Kurumu eski Başkanı ve MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, TİKA'nın Atatürk'ün babası için yanlış yere ev yaptığını öne sürdü. Halaçoğlu ''TİKA bu evi  Makedonya'nın Kocacık köyünde yaptı, oysa Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi bu köyde hiç yaşamadı'' dedi.

Halaçoğlu TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı açıklamada, ''Atatürk’ün babası doğmadan önce, dedesi Kızıl Hafız Ahmet Selanik’e gitmiştir ve iki ay sonra Ali Rıza Efendi Selanik’te doğmuştur. Yani Kocacık, doğup büyüdüğü bir yer değildir. Ben bu konuyu Türk Tarih Kurumu Başkanlığım zamanında araştırıp öğrendim'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan bir süre önce AKP grubunda yaptığı konuşmada '' Makedonya’da Kocacık Köyü'ne gittik. CHP'ye sorun, o köyü bilmezler. MHP'ye sorun milliyetçiler ya, inanın bu köyü bilmezler. Kocacık Köyü, Gazi Mustafa Kemal'in babasının doğup, büyüdüğü köydür. TİKA gitti köyü buldu, Ali Rıza Efendi’nin evini tespit etti ve oraya büyük bir anı evi inşa etti. Bu ev tamamlandı, ziyarete açıldı. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz bunlarla anılırız" demişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.12.2013 13:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol