'YAHUDİLER BİZİM KARDEŞİMİZ...'

Rio 20 Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi'nin düzenlendiği Rio Centro'daki zirve alanında Musevi asıllı iki ABD vatandaşıyla kısa bir sohbet eden Erdoğan, "Türkiye'deki Yahudileri kardeşimiz olarak görüyoruz" dedi.

22 Haziran 2012 Cuma 10:39
'YAHUDİLER BİZİM KARDEŞİMİZ...'

 Rio 20 Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi nedeniyle Brezilya'da bulunan Başbakan Erdoğan, zirve alanında karşılaştığı iki Musevi kökenli ABD vatandaşı ile kısa bir sohbet etti.

Erdoğan, kendisine ''Ülkenizde yaşayan bizim insanlarımızı iyi koruyun'' diyen Yahudilere, ''Benim liderliğimde Türkiye'deki Yahudi topluluğu güvence altındadır, korumam altındadır. Biz onları kardeşimiz olarak görüyoruz'' dedi.
'SİZ DE FİLİSTİNLİLERE İYİ DAVRANIN'
İsrail'in de Filistinliler'e iyi davranması gerektiğini belirten Erdoğan, ''Ortadoğu'daki sorunları çözmek için bir yol bulmalıyız. İsrailliler, Filistinlilere daha iyi davranmalı'' diye konuştu.
SORUNUMUZ İSRAİL HÜKÜMETİYLE
İsrail halkı ve Yahudiler hakkında ne düşünüyorsunuz diye soran Musevilere Başbakan Erdoğan; ''Bizim İsrail halkıyla hiçbir sorunumuz yok. Sorunumuz İsrail Hükümeti'nin saldırgan tavırlarına karşıdır'' cevabı verdi.
Başbakan Erdoğan'la fotoğraf çektirip tokalaşarak ayrılan kişilerin ABD'deki bir Yahudi kongresinin üyesi oldukları öğrenildi.

AA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Sedat Gençkan 2012-06-22 19:12:54

Bir one münite tiyatrosuyla ilk bir müslüman devlet adamının aldığı üstün hizmet madalyasının üstünü kapatır gibi yaptın.Mavi marmara ile insanları öldürttün.Kürecike yalan söyleye söyleye İsraili koruyacak füze üslerini kurdurttun.Nihayet Genel Kurmay Başkanına bile ABD de izi almak gerekir dedirttin. Tabii onlar senin kardeşin olacaktır.