'YAHUDİ MADALYASINI İADE ET'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı eleştirerek; "Hadi bir kez sözünün eri ol, boynuna takılan Yahudi Cesaret Madalyasını çıkar, iade et" dedi.

17 Temmuz 2014 Perşembe 13:26
'YAHUDİ MADALYASINI İADE ET'

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkan adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Sakarya mitingindeki kendisine yönelik sözlerine yazılı bir açıklamayla yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a "Hadi bir kez sözünün eri ol, boynuna takılan Yahudi Cesaret Madalyasını çıkar, iade et" diye seslendi. Erdoğan'ın 'Gazze'ye gideceğim' açıklamasını da hatırlatan Kılıçdaroğlu; "Üçüncü kez 'Gazze'ye gideceğim' demenin üzerinden iki Haziran geçti, sen hala Gazze'ye gidemedin. Sadece palavra attın" ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı eleştirerek şunları kaydetti; "ABD Dışişleri Bakanı Kerry, 'Otur oturduğun yerde, Gazze'ye gidemezsin' diyince tükürdüğünü yalayan ve Gazze'ye gidemeyen Erdoğan, Sakarya'da yine sahibinin sesi olmuş ve bir kez daha bana saldırmış. Kendi zavallılığını gözlerden gizlemek için 'Sen İsrail'i kına, Esad'ı kına' demiş. Ben Kemal Kılıçdaroğlu olarak, ailece tatil yaptığın, kankan, dostun Esad ile Madalyasını taşıdığın İsrail ve İsrail'in Filistin'e zulmü, saldırısı dahil olmak üzere, Filistin'e, halka, zulüm nereden gelirse gelsin, halkı ezen, baskı altına alan zalim kim olursa olsun hepsini kınadım, senin gibi çifte standart uygulamadım. Peki sen, 10 Haziran 2005'te Musevi Komitesi Başkanı tarafından boynuna takılan Yahudi Cesaret Madalyası'nı hala boynunda taşıyacak mısın? Hadi bir kez sözünün eri ol, boynuna takılan Yahudi Cesaret Madalyasını çıkar, iade et. Ayrıca, Filistinlilere bomba yağdıran İsrail jetlerinin yakıtını kes, Türkiye üzerinden İsrail'e savaş uçağı yakıtı göndertme. "
"GAZZE'YE GİDECEĞİM' DEMENİN ÜZERİNDEN İKİ HAZİRAN GEÇTİ, SEN HALA GAZZE'YE GİDEMEDİN"
Erdoğan'ın geçen yıl Gazze'yi ziyaret edeceğini açıklamasının ardından bir yıl geçtiğini hatırlatan CHP lideri, Başbakan Erdoğan'ı 'kof kabadayılık' yaptığını savundu. Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle sona erdi; "Bir de, 'Gazze'ye gideceğim' dediğin, sonra dilini yuttuğun 23 Mart 2013'ü, arkasından 'Tarih kesinleşti Mayıs sonu gibi Gazze'ye gideceğim' dediğin 14 Nisan 2013'ü hatırla. Ağzından çıkanı bir kez kulağın duysun. Ama hatırlayamazsın, hatırlamak işine gelmez, hatırlamaya cesarette edemezsin. Çünkü, 21 Nisan 2013'te ABD Dışişleri Bakanı Kerry sana 'Gitme' dedi. Sen ne yaptın, 'Kerry'nin demeci hiç şık değil' dedin. Kerry ne yapmalıydı, şık olsun diye sana Obama gibi beyzbol sopası mı göstermeliydi? Bu arada kof kabadayılığı da sürdürdün, bir kez daha Haziran'da Gazze'ye gideceğim dedin. Bugün 17 Temmuz 2014 Recep bey. Üçüncü kez 'Gazze'ye gideceğim' demenin üzerinden iki Haziran geçti, sen hala Gazze'ye gidemedin. Sadece palavra attın, yalan söyledin, göz boyadın, her zaman yaptığın gibi milleti kandırmaya çalıştın. Bir de kalkmış 'Ben cumhurbaşkanı olacağım' diyorsun. Senden Cumhurbaşkanı olmaz."
ANKARA

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.07.2014 13:29
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol