YAĞMA HASAN'IN BÖREĞİ...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Pendik'teki 15 dönüm araziyi bedelsiz olarak İlim Yayma Vakfı’na verdi.

04 Haziran 2017 Pazar 23:56
YAĞMA HASAN'IN BÖREĞİ...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti kendisine ait olan Pendik Şeyhli Mahallesi’ndeki 15 dönüm araziyi 25 yıllığına bedelsiz olarak İlim Yayma Vakfı’na verdi.

Genel Başkanlığı’nı Sarıyer Eski Belediye Başkanı Yusuf Tülün‘ün yaptığı İlim Yayma Cemiyeti, adres değiştiren Eyüp Belediyesi’nin eski tüm binalarını da 25 yıllığına bedelsiz olarak almıştı.

Sarıyer Gazetesi'nden Bekir Batu'nun haberine göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Genel Başkanlığı’nı Sarıyer’de 10 yıl belediye başkanlığı yapan Yusuf Tülün’ün yaptığı İlim Yayma Cemiyeti’ne büyük bir jest yaptı. Pendik’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait 15 dönümlük bir arazi bu derneğin bağlı olduğu İlim Yayma Vakfı’na verildi. Arazi 25 yıllığına bedelsiz olarak bu vakfa devredildi.

ARAZİDE DEV BİR YURT YAPILACAK
Söz konusu bağış işlemiyle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nce görüşülen komisyon raporunda şu ifadeler kullanıldı; “Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait Pendik İlçesi Şeyhli Mahallesi 7297 ada 6 parsel sayılı taşınmazın eğitim ve sosyal hizmetleri geliştirecek projelerde kullanılmak üzere İlim Yayma Vakfı’na 25 yıl süre ile bedelsiz tahsis edilmesi 5393 Sayılı Belediye Kanununun 15 ve 18 (e) maddeleri uyarınca komisyonlarımızca uygun bulunmuştur. Meclisimizin onayına arz olunur.”

EYÜP BELEDİYESİ BİNALARI DA VERİLMİŞTİ
Bugüne kadar bedelsiz olarak pek çok arazi ve bina tahsis edilmesiyle gündeme gelen İlim Yayma Cemiyeti geçtiğimiz yıl da Eyüp Belediyesi’ne ait binaların kullanım hakkını almıştı. Yeni binasına taşınan ve tüm birimlerini tek merkezde toplayan Eyüp Belediyesi, daha önceden kullandığı belediyeye ait çok sayıda binayı 25 yıllığına bedelsiz olarak İlim Yayma Cemiyeti’ne vermişti. Yaklaşık 100 milyon lira değerindeki binaların sadece sadece tek bir kuruma tahsis edilmesi siyasette sert tartışmalara ve polemiklere neden olmuştu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol