VE ARTIK İMAMLARDA YETKİLİ!

Müftülere nikah yetkisinin verilmesinin ardından şimdi de yapılan bir düzenleme sonrası imamlar resmi nikah kıyabilecek. AKP daha önce konuyla ilgili çıkan haberleri "sadece müftüler kıyacak" diyerek yalanlarken, düzenleme sessizce hayata geçirildi...

07 Aralık 2017 Perşembe 17:19

AKP'nin gerici adımlarına her gün bir yenisi eklenirken, müftülere verilen nikah kıyma yetkisinin kapsamı da genişletildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle artık müftü ile muhtarların yanı sıra imamlar da resmi nikah kıyabilecek. 

AKP'nin yayın organlarından Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, evlendirme yönetmeliği değişikliğine göre, İçişleri Bakanlığı il ve ilçe müftülerine ve müftülük personeline evlendirme yetkisi verebilecek. İl ve ilçe müftülüklerinde evlendirme memurluğu yetkisi verilecek personel de bakanlıkça belirlenecek.

Resmi nikahı, belediye başkanı veya başkanın görevlendireceği nikah memurunun yanı sıra müftüler de kıyabilecek. Bunun yanı sıra müftülüğe bağlı görev yapan memurlar yani imamlar nikah kıyabilecek. 

AKP'nin kendi üyeleriyle doldurduğu Anayasa Mahkemesi, 2015 yılında resmi nikah olmadan yapılan imam nikahını suç kapsamından çıkarmıştı.

Düzenleme açık bir çocuk istismarı olan "çocuk evliliklerini" meşrulaştırma adımı olarak tepki konusu olmuştu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol