VALİ İSTEDİ ETEK BOYLARI UZATILDI!

Giresun Valisi, mezuniyet törenlerinde kız öğrencilerin kolsuz elbise giymesine yasak getirirken, etek boyunun dizi geçmesini istedi

16 Haziran 2011 Perşembe 12:10
VALİ İSTEDİ ETEK BOYLARI UZATILDI!

 Mersin'in Silifke ilçesinde bir öğretmenin velilere çektiği mesajda, "Çocukları mezuniyet gecesine yollamayın; alkol, uyuşturucu alır, fuhuş yaparlar" diye yazmasının yankıları yeni geçmişken, Giresun Valisi de mezuniyet törenleriyle ilgili tartışmalı bir genelge yayımladı.

Vali Dursun Ali Şahin, ilk ve orta dereceli okullarda düzenlenen mezuniyet ve kutlama törenleriyle ilgili yayımladığı genelgede, kız öğrencilerin eteklerinin diz kapağını örtecek boyda olmasına, kolsuz ve askılı elbiselerin kesinlikle giydirilmemesine dikkat edilmesini istedi. Giresun Valiliği'nin sitesinde de yer alan açıklamada, "Aşırı masraf yaptırılmayacaktır. Önemli olan eğitimde başarıdır. Okul aktiviteleri hep ikincil olarak düşünülmelidir" ifadelerine yer verildi.

YÖNETMELİĞE UYGUN OLMALI

Milli Eğitim Bakanlığı ise Giresun Valiliği'nin mezuniyet törenlerinde kız çocuklarının eteklerinin diz kapağını örtecek boyda olması, kolsuz ve askılı kesinlikle giydirilmemesi yönündeki genelgesini "Bizim bu konuda bir yönetmeliğimiz var. Bu yönetmelik üst normdur, üst norma uygun alt düzenlemeler yapılabilir" diye yorumladı. Genelgenin incelenmesi gerektiğini belirten bir yetkili, "MEB ve diğer bakanlıklara bağlı okullardaki görevlilerle öğrencilerin kıyafetlerine ilişkin yönetmelik kapsamında kural getirilebilir, bunun dışında kural getirilemez" diye konuştu.







Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol