VALİ'DEN İLGİNÇ AÇIKLAMA!

Tokat Valisi Cevdet Can’ın, iki oğluna ‘’Fethullah’’ ve ‘’Gülen’’ isimlerini verdi. AKP Konya eski milletvekili Abdullah Çetinkaya ise "FETÖ'den esinlendiği biliniyor. Nasıl hâlâ görevde anlamıyorum" diye yakındı.

29 Nisan 2017 Cumartesi 19:12
VALİ'DEN İLGİNÇ AÇIKLAMA!

Tokat Valisi Cevdet Can'ın oğullarına "Fethullah" ve "Gülen adlarını koyduğu ortaya çıktı. Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, AKP Konya eski Milletvekili Abdullah Çetinkaya, “Eskiden Ereğli kaymakamıydı, ailece görüşürdük, çocuklarının adını 'FETÖ'den esinlenerek koydu. Hâlâ vali olarak nasıl görevde, anlamakta zorlanıyorum?” dedi.

Daha önce İstanbul Başakşehir, Antalya Muratpaşa ve Konya Ereğli gibi büyük ilçelerde kaymakamlık yapan Cevdet Can, 21 Mayıs 2014'de Tokat Valiliği görevine atanmıştı.

AKP Konya eski milletvekili Çetinkaya şunları söyledi:

“Ben milletvekili iken Cevdet Can da benim ilçem Ereğli'de kaymakamlık yaptı. 4,5 yıl bu görevde kaldı, ailece görüşürdük. Çocuklarının isimlerini 'Fetullah', 'Gülen' ve 'Nil' olarak koydu. Çünkü kendisi Gülen'i seven bir isimdi. Anlamadığım bazı noktalar var. Bu kişi 17-25 Aralık'tan sonra vali yapıldı. Arkasında bir güç, destekleyen birileri var.”

Çetinkaya, Vali Can'ın durumu ve "FETÖ"ye yakınlığı konusunda AKP milletvekilleri ile Cumhurbaşkanlığına bilgi verdiğini de söyledi. Can'ın görevinin başında kalmasını anlamakta zorlandığını belirten Çetinkaya, “Akıl alır gibi değil. Bu bilgilere rağmen vali olarak çalışıyor olması kafamda 'FETÖ' ile mücadele konusunda soru işaretlerine neden oluyor” dedi.

"DİNİ İSİM DİYE KOYDUK"

Tokat Valisi Cevdet Can, çocuklarına “Fetullah" ve "Gülen" ismi koymasının nedenini "dini isim" diye açıkladı. Vali Can şunları söyledi: “Çocuklara dini isim diye koyduk. Konuyla ilgili sayın bakanıma da (İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu kast ediyor) bilgi verdim. Neden soruyorsunuz, siz işinize bakın…”

yuzdeyuzhaber





Anahtar Kelimeler:
Tokat ValisiCevdet Can
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol