UZAN'DAN JET YANIT: KOMPLOCUSUN SEN DE...

Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın ÇEAŞ ve Kepez’le ilgili açıklamalarına itiraz eden Cem Uzan, Taner Yıldız’ın Uzan Grubu’na komplo kuran ekibin içinde yer aldığını ileri sürdü ve her şeyin Libananco dosyasında olduğunu söyledi

14 Ekim 2013 Pazartesi 12:57
UZAN'DAN JET YANIT: KOMPLOCUSUN SEN DE...

 Taraf’ın, dört yıldır Paris’te yaşayan ünlü medya patronu ve Genç Parti eski Genel Başkanı Cem Uzan ile yaptığı röportajın yankıları sürüyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Uzan’ın ÇEAŞ ve Kepez’e el konulmasına yönelik açıklamalarına itiraz ederek, Cem Uzan ile değil baba Kemal Uzan ile görüştüğünü açıkladı. Cem Uzan’ın, Taner Yıldız’ın açıklamalarına verdiği cevaplar şöyle:

KOMPLODA YILDIZ DA VAR

ÇEAŞ ve Kepez elektriğe el konulmasının mimarlarından birisinin Yıldız olduğunu savunan Uzan, Taner Yıldız’ın Uzan Grubu’na komplo kuran ekibin içinde yer aldığını öne sürdü.

LİBANANCO DOSYASINDA

2008 YILINDA YAPILAN GÖRÜŞME:

“2008 yılında Taner Yıldız ile yapılan görüşmenin tüm detayları ve belgeleri Libananco dosyasında vardır. Yıldız, Hilmi Güler’in Enerji Bakanlığı döneminde ‘gölge enerji bakanı” idi. Görüşmeleri de bu rolle gerçekleştiriyordu.”

BABA KEMAL UZAN İLE YAPILAN GÖRÜŞME:

“Bu görüşmenin detaylarını bilmiyorum. Taner Yıldız, milletvekili olmadan önce Kayseri Elektrik’in Genel Müdürlüğü görevini yürütüyordu. Kayseri Elektrik’in de durumu ÇEAŞ ve Kepez ile aynı idi. Yani ÇEAŞ ve Kepez’in imtiyazları kaldırılacaksa Kayseri Elektrik’in de kaldırılması gerekiyordu. Ancak Kayseri Elektrik’i Taner Yıldız korudu.”

HARAM PARAYI KİM YİYOR:

“2003’de ÇEAŞ ve Kepez’e el koydukları tarihte kurulan komplonun içinde Taner Yıldız da var. Milyarlarca dolarlık mala bedelini ödemeden el koydular. 10 senedir de bedelsiz olarak el koydukları bu tesislerden milyarlarca dolarlık ‘haram’ para kazandılar. Üstüne üstlük el koyma sebebi olarak ileri sürdükleri ‘iletim tesislerinin devlete devredilmemesi’ konusunu son çıkardıkları enerji kanunu ile değiştirdiler ve özelleştirdiler.”

YENİ DAVA TEBLİĞ EDİLDİ:

“Yeni açılacak davanın “ihbar mektubu” Sayın Cumhurbaşkanı’na, Sayın Başbakan’a ve Taner Yıldız’a yollandı. Yazıların ellerine geçtiğine dair ihbarnameler elimde.”

BEN İNGİLİZ VATANDAŞI DEĞİLİM:

“Ben İngiliz vatandaşı değilim. Taraf gazetesinde yayınlanan röportajı verirken ‘ÇEAŞ ve Kepez’e el konulduğu tarihte İngiltere’de ‘süresiz oturma ve çalışma iznim’ olduğunu” söyledim.”

HARAMİLERİN KİM OLDUĞU ORTAYA ÇIKACAK:

“Ben Fransız Devletinin koruması altında Paris’te oturuyorum. Yaz tatilimi de ailemle birlikte nerede istersem orada geçiririm. Ne kazandığımız, ne de harcadığımız paralarda bir kuruş haram yok. Ben yapılan bütün yolsuzlukları ve komployu belgeleriyle birlikte Sayın Cumhurbaşkanı’na ve Sayın Başbakan’a ilettim. Kendilerinden, yapılan komployu ortaya çıkarmaları için Devlet Denetleme Kurulu’nu ve Başbakanlık Teftiş Kurulu’nu görevlendirmelerini talep ettim. Ayrıca Savcılığa da suç duyurusunda bulundum. Bu araştırmalar ‘haramiler’in kim olduğunu ortaya çıkaracaktır.”

Ertürk’ü Paris’te bekliyorum

UZAN, TMSF eski Başkanı Ahmet Ertürk’ün, açıklamalarına da yazılı olarak yanıt verdi. Cem Uzan’ın ve Uzan Ailesi’nin TMSF’ye tek bir kuruş borcu kalmadığını ifade eden Uzan, bankada 10 kat kayıtdışı mevduat olduğuna ilişkin iddiaların da gerçeği yansıtmadığını söyledi. Uzan, “Banka Hazine’nin denetimindeydi. Bankada her şeyin normal olduğuna ilişkin birçok murakıp raporu var. Hatırladığım kadarıyla kriz dönemde her bankaya yapılan klasik uyarılar bize de yapıldı. Onun dışında çifte kayıtla ilgili bir uyarı yoktur” dedi.

TMSF Başkanı Ertürk’ün iddia ettiği gibi 10 kat mevduatın gizlenmesinin mümkün olmadığını ifade eden Uzan, böyle bir açıklamanın BDDK, Hazine bürokratlarını da zan altında bıraktığını söyledi. Uzan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi ben dönemin bütün BBDK sorumlularına, Merkez Bankası sorumlularına, Hazine sorumlularına ve ilgili Bakanlara soruyorum: Ertürk’ün iddia ettiği gibi 10 misli kayıt açığı (yani 7-8 milyar dolar) açık olsaydı bu miktar o gün tedavülde olan paranın yani Türkiye’nin toplam mevduatının yüzde 10’undan fazlasına tekabül ederdi. Bu kadar açık olsaydı sizler Turkiye’nin Hazinesi’ni, Maliyesi’ni ve para politikalarını nasıl yönetebildiniz? Türkiye’deki mevduatın 10 da biri kayıpken Türkiye’yi nasıl idare edebildiniz.”

Uzan, Ertürk’ün Paris’e gidip hesap soracağına yönelik açıklamasını da değerlendi. Uzan, “Ahmet Ertürk ün Paris’e gidip hesap soracağım ifadesini de okudum, beklerim” dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.10.2013 13:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol