"Uyarıyorum; Erdoğan Ailesi Silah Satıyor..."

Türk askerinin Libya'ya gönderilmesi tartışmaları süredursun CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener'den oldukça çarpıcı bir çıkış geldi. Şener, silah sektörünün devasa gelirine işaret ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aile ve yandaşlarıyla birlikte bu sektörde yeralmalarının ülke için büyük bir felaket olduğunu söyledi.

11 Ocak 2020 Cumartesi 10:21

İşte Şener'in meclis kürsüsünden yaptığı o flaş açıklamalar:

"Geçenlerde bir rakam yayınlandı. Dünyanın yüz silah üreticisinin yarısı Amerika Birleşik Devletleri'ne ait. Bu 100 şirketin 2018 geliri 420 milyar dolardır. Bu gelirlerin yüzde 59'u Amerikalı firmalara ait, İsrail'in payı da yüzde 2.1'dir. En büyük 15 silah üreticisinin geliri ise 245 milyar dolardır. Bu sadece üretici geliri, aradaki tüccarları ve topyekun sektörü ele aldığımızda bu 15 firmanın ortaya çıkardığı gelir Türkiye'nin yıllık milli gelirini de aştığını düşünmek lazım.

Böylesine devasa rakamlarla birlikte bu 100 firma içerisinde sadece iki Türk firması var; biri Aselsan diğeri de Türk Havacılık Uzay Sanayi TAİ. Bunların geliri de bir, bir buçuk milyar dolar civarındadır. Bunu herkes bilir dünyada savaşları çıkaranlar silah üreticileri, silah tüccarlarıdır. Bu silahlanma yarışı ne kadar genişlerse o kadar çok savaş merkezleri ortaya çıkmaktadır.

Evet milli savunma sanayimizi geliştirmemiz lazım, 420 milyar dolarlık gelirden ülke olarak bizim de pay almamız, payımızı artırmamız lazım ama şu anda AKP'nin milli savunma politikası topyekun yanlıştır daha da ötesi Türkiye'ye zarar vermektedir. Tank Palet Fabrikasının yandaşlara peşkeş çekilmesi yanlıştır.

Aselsan. TAİ, Tank Palet hepsi 70'li yıllarda kurulmuştur ve bu ülke için o günden bugüne büyük kazanımlar, gelişmeler sağlamıştır. Böyle bir ortamda özel sektör bağlantılı bundan da öte doğrudan Cumhurbaşkanı'nın kendisinin, yakınlarının, akrabalarının, eşinin, dostunun silah sanayine hele de ana sektörlerine girmesi bu ülke için bir felakettir. Bunun için Tank Palet'le birlikte Erdoğan'ın damadı Bayraktar'ların ürettiği İHA'larla ilgili firması da dahil savunma sanayi ile ilgili tüm ana firmaların devletleştirilmesi lazım. Yoksa bu ülke başını savaştan çıkaramaz. İnsanın en büyük tutkusu kar etme para kazanmadır ve karar vericilerin doğrudan doğruya silah sanayinin içine girmesi Türkiye açısından büyük bir felakettir. Şimdiden açıkça uyarıyorum."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.01.2020 10:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol