'UTANÇ VERİCİ AÇIKLAMA...'

CHP Lideri, o soruyu yanıtlamak için aracından indi ve bunları söyledi.

24 Ocak 2017 Salı 15:03
'UTANÇ VERİCİ AÇIKLAMA...'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Uğur Mumcu'nun ölüm yıldönümünde duayen gazetecinin katledildiği yerde açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu açıklamasını tamamlayıp arabaya yöneldiği sırada Numan Kurtulmuş'un Başkanlık Anayasası Referandumu için söyledikleri soruldu. Kılıçdaroğlu geri dönerek sorunun tekrar edilmesini istedi. Soruyu tekrar alan Kılıçdaroğlu Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un "Referandumdan 'Evet' çıkarsa terörün sesi kesilir" açıklamasıyla ilgili "Bu, 'Şu anda terörü biz destekliyoruz'un itirafıdır. Eğer gerçekten olay böyleyse bugünkü terörün kaynağı bu hükümettir. Numan Kurtulmuş gibi birisinin kalkıp, bu itirafı 80 milyonun önünde yapmış olması son derece hazindir, son derece utanç vericidir" dedi. 

NUMAN KURTULMUŞ NE DEMİŞTİ?

AA Editör Masasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, suikastların ve canlı bomba eylemlerinin devam edebileceğini belirterek şunları söyledi:

'Aman şu referandumda evet çıkmasın' diye terör örgütlerini de kullanarak Türkiye'de bir korku atmosferi oluşturabilirler, halkı canından bezdirecek bir noktaya getirebilirler. Bununla ilgili her türlü tedbirlerimizi alıyoruz. Allah'ın izniyle referandumda büyük oranda 'evet' çıktıktan sonra da bu terör örgütleri, hiçbir şekilde sesi soluğu çıkmayacak noktaya gelirler. Bu motivasyonlarını da kaybederler.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol