'Ümmet Seni Terke Başladı...'

İktisatçı Mustafa Sönmez, Erdoğan'ın Ali Babacan'a söylediği "Ümmeti parçalamaya hakkınız yok" sözlerini değerlendirdi.

11 Temmuz 2019 Perşembe 10:21

İktisatçı Mustafa Sönmez, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ali Babacan'a söylediği "Ümmeti parçalamaya hakkınız yok" sözlerini değerlendirdi.

Sönmez sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından yaptığı açıklama şöyle: "Seninkini Babacan korkusu sardı. Muhtemel kayıplarına, ümmeti parçalamak adını koymuş ümmet, İslsm alemindekilerden ziyade, buradakiler.  Ümmeti yoksul, işsiz kaldıkça, avantalar azaldıkça gemiyi terk etmeye başladı bile. Önce 31 Mart, sonra 23 Haziran'da ümmet terke başladı devamı gelir"

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, Ali Babacan ile yaptığı görüşmeyi Bosna Hersek ziyareti sonrası şöyle anlatmıştı: "Ben Ali Bey'in kendisine de söyledim; 'Yolunuz yolunuzdur eyvallah ama şunu unutmayın ki bu ümmeti parçalamaya hakkınız yok. Siz bunu yapıyorsunuz. Bunun parçalanmasıyla da bir yere gidemeyeceksiniz' dedim. Şunu da söyledim, 'Fazla da geç kalmayın' dedim. Bizim dava arkadaşlığımızda bir şey var. Dava terk edilmez. Burada sonuna kadar hizmet söz konusudur."

'ZÜĞÜRT AĞA GİBİYİZ...'

Öte yandan Erdoğan, üçüncü kez partisinin milletvekilleriyle bir araya geldi. Toplantıya katılan AKP’li milletvekillerinin, Erdoğan’a, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde yaşadıkları zorlukları, sinema sanatçısı Şener Şen’in başrolünü üstlendiği, Nesli Çölgeçen’in yönettiği 1985 yapımı “Züğürt Ağa” filminden esinlenerek anlattıkları öğrenildi. Bazı milletvekillerinin Erdoğan’a “yeni sistemde özellikle bakanlara ve bakan yardımcılarına ulaşmakta zorluk çektiklerini” anlatırken, sisteme “Biz aslında sizi Meclis’te temsil ediyoruz ancak ‘Züğürt Ağa’ gibiyiz” eleştirisini yönelttikleri belirtildi.  AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, üçüncü kez partisinin genel merkezinde 26 ilden 79 milletvekiliyle basına kapalı toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, milletvekillerinin bir önceki toplantılarda olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve yeni parti oluşumlarıyla ilgili eleştirilerini Erdoğan’a ilettikleri kaydedildi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol