ÜLKÜCÜLERDEN GÖVDE GÖSTERİSİ...

MHP'den ihraç edilen genel başkan adayları ve muhalif isimlerin oluşturduğu 'Hayır Platformu' Ankara'da buluştu. Katılımın yoğun olduğu toplantıda "Tek Adama Hayır" afişi dikkat çekti. Programda konuşan Yusuf Halaçoğlu, "Bir kez daha 'yanıldık' demelerini istemiyoruz" dedi.

18 Şubat 2017 Cumartesi 17:14
ÜLKÜCÜLERDEN GÖVDE GÖSTERİSİ...

MHP'li muhalifler, eski ve yeni milletvekilleri ile ülkü ocakları eski başkanlarından oluşan 'Hayır Platformu'nun referandum için yürüteceği 'Hayır' kampanyası, bugün Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde başladı. 'Türk Milliyetçileri Hayır Diyor' buluşmasına gelen partililer, davul zurna ile karşılandı. Toplantıya katılanlar, aranarak içeri alınırken, toplantı salonunun içinde ve dışında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

DİKKAT ÇEKEN PANKARTLAR

'Tanrı Türk'ü korusun', 'Tek adama hayır', 'Ülküm, ülkem için hayır' yazılı afişlerin yer aldığı toplantıda, 'Çırpınırdı Karadeniz' ezgileri eşliğinde Türk bayrakları sallandı.Kadın partililerin ellerine kına yaktığı görülürken, program öncesinde de salonda kına dağıtıldı. Toplantı öncesi, halk müziği sanatçıları konser verdi.

ALPARSLAN TÜRKEŞ'İN KIZI ÇAĞRI TÜRKEŞ DE KATILDI

Öte yandan muhalifler Sadi Somuncuoğlu, Meral Akşener, Koray Aydın, Ümit Özdağ, Sinan Oğan, Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan ve İsmail Ok, sunucunun anonsu sonrası alkışlar eşliğinde salona geldi. Muhaliflerin 'Türk Milliyetçileri Hayır Diyor' buluşmasına MHP'nin kurucusu ve ilk Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş de katıldı.

Programdaki tek konuşmacı Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu. Yusuf Halaçoğlu'nun sözlerinden satırbaşları şöyle:

- İmralı'da Öcalan ile ortak anayasa yazan bir partinin bugün milli devleti kabul ediyor görülse de, yarın başkanlık sistemi kabul edildikten sonra PKK ile HDP ile yeni müzakere sürecini başlatması uzak bir ihtimal değildir. Aziz cumhuriyetimizi hiçbir zaman benimsemeyen bir politik zihniyetin Türkiye'yi bölünmeye sürüklemeyeceğini kimse söyleyemez.

- 2002'den bu yana AKP hükümetleri parlamentodan istedikleri her yasayı çıkarmışlardır. Öyleyse başkanlık ne için istenmektedir?

- Anayasa değişikliğinin gerçekleşmesi parçalanmanın önünü açacaktır. 'Hayır' diyenlerin bir bölümleri gelecek ümitlerini yitireceklerdir. Toplumsal çatışma riski artacaktır. Bir kez daha 'yanıldık' demelerini istemiyoruz.

- 'Hayır'da sözleştik. Hep birlikte 'hayır' diyeceğiz.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol