'ÜLKEYİ FETVALARLA YÖNETMEK İSTİYORLAR'

CHP'li Tahsin Tarhan, TBMM'de bir senedir hazırlanmakta olan Üretim Reform Paketi ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı...

25 Mayıs 2017 Perşembe 22:54
'ÜLKEYİ FETVALARLA YÖNETMEK İSTİYORLAR'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili ve Sanayi Komisyonu üyesi Tahsin Tarhan, TBMM'de bir senedir hazırlanmakta olan Üretim Reform Paketi ile ilgili çok sert sözler kullandı. Tarhan, "Türkiye 3. Dünya ülkesi gibi bir anlamda fetvalarla, gece yarısı yasalarıyla yönetilmek istenmektedir" ifadelerini kullandı.

“Türkiye artık fiilen Kararnameler ile yönetilmeye başlamıştır." diyen Tarhan, organize sanayi bölgelerine, yatırımcıya ve üreticiye fayda sağlamak için bir senedir hazırlanmakta olan reform paketinden bahsetti. Tarhan, "Ortak akıl üreterek, demokrasinin temeli çerçevesinde vatandaşlarımız için bir şeyler üretmeye, yasa yapmaya çalışıyoruz ancak bir anda aynı konu kapsamında Serbest Bölgelerde Türk Lirasının Kullanılması ile ilgili bir Bakanlar Kurulu Kararı yayınlanıyor ve işleyiş bu düzende gerçekleşiyor.” ifadelerini kullandı.

MİLLETİN MECLİSİ YOK SAYILIYOR.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin artık yok sayıldığını ifade eden Tarhan, "Düşünün, halkın temsilcileri, Milletvekilleri iktidarıyla muhalefetiyle yasa yapmak için orada bulunuyor, günlerce bazen aylarca mesai harcayıp yasa yapmaya çalışıyor ancak gece yarısı bir Bakanlar Kurulu Kararı çıkıyor ve Milletvekillerinin üzerinde çalıştığı konuda, üzerinde Başbakan’ın imzası olan Komisyon raporlarından bam başka bir konu artık yasa olarak uygulamaya geçmiş bulunuyor." diyerek söz konusu uygulamanın milletin meclisini yok saymak ve milletvekillerini etkisiz hale getirmek anlamına geldiğini vurguladı.

TÜRKİYE 3. DÜNYA ÜLKESİ GİBİ YÖNETİLMEK İSTENİYOR

Tarhan, Türkiye'nin fetvalarla, gece yarısı yasalarıyla yönetilmek istendiğini öne sürdü ve şunları söyledi: "İktidarın, İleri demokrasi, sağlam ekonomi, uzlaşı kültürünün merkezi söylemleri gerçekliğini kaybetmiştir. Bugün Serbest Bölgelerde Türk Lirasının Kullanımı ile ilgili yasa bir gecede Bakanlar Kurulu Kararı ile yayınlanabiliyorsa, yarın hiçbir komisyonda görüşülmeden Bakanlar Kurulu Kararı ile nelerin yasalaşabileceğini tahmin etmek zor değildir. Türkiye 3. Dünya ülkesi gibi bir anlamda fetvalarla, gece yarısı yasalarıyla yönetilmek istenmektedir. Ancak temel harcında bağımsızlık ve demokrasi olan güzel ülkemizde asla buna izin vermeyeceğiz. Türkiye 3. Dünya ülkesi değildir."

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol