ÜLKELERİNE 'KÜRDİSTAN/TÜRKİYE' YAZDILAR...

Diyarbakır'da, yarın başlayacak '1'inci Ortadoğu Kadın Konferansı' için hazırlanan delege listelerinde, Türkiye'den konferansa katılacak olan delegelerin ülke bölümüne'Kürdistan/Türkiye' yazıldığı görüldü.

30 Mayıs 2013 Perşembe 16:46
ÜLKELERİNE 'KÜRDİSTAN/TÜRKİYE' YAZDILAR...

 Diyarbakır'da, Demokratik Özgür Kadın Hareketi tarafından düzenlenen ve yarın başlayacak '1'inci Ortadoğu Kadın Konferansı' için hazırlanan delege listelerinde, Türkiye'den konferansa katılacak olan delegelerin temsil edildiği ülke bölümünde bazılarına sadece 'Türkiye', bazılarına ise 'Kürdistan/Türkiye' yazıldığı görüldü. Irak ve Suriye'deki Kürt bölgelerinden gelen delegeler için de 'Kürdistan' yazılırken, yurt dışından gelen Kürt delegelerin isminin önüne ise, 'Kürdistan/Diyaspora' yazılması dikkat çekti.

Diyarbakır'da yarın başlayacak olan ve hem Türkiye, hem Ortadoğu için bir ilk olma özelliğini taşıyan '1'inci Ortadoğu Kadın Konferansı'na, 20 ülkeden 200'ün üzerinde kadın delegenin katılması bekleniyor. Hazırlanan davetli listesinde katılımcıların isimlerinin önüne temsil ettikleri ülke isimlerinin de yazıldığı görüldü. BDP'nin kadın milletvekillerinin de katılacağı konferansın delege listesinde Türkiye'den Türk kökenli katılımcıların isimlerinin yanına sadece 'Türkiye', Kürt köjkenlilerin adlarının önüne ise 'Kürdistan / Türkiye' yazıldığı görüldü. Irak ve Suriye'nin Kürt bölgelerinden gelen delegelerin isimlerinin yanına ise, 'Kürdistan/Suriye', 'Kürdistan/Irak' yazılırken, yurt dışından gelen bazı kadın aktivistlerin isimlerinin önüne ise, 'Kürdistan/ Diyaspora yazılması dikkat çekti.

Diyarbakır'da yarın başlayacak olan ve 3 gün sürecek olan Ortadoğu Kadın Konferansına,Türkiye, İran, Irak, Suriye, Lübnan, Pakistan, Mısır, Tunus, Kıbrıs, Hindistan, Libya, Filistin gibi yaklaşık 20 ülkeden 200'ün üzerinde kadın delege katılacak.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.05.2013 16:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol