ÜCRETSİZ TOPLU ULAŞIM MÜJDESİ..

Başbakan Erdoğan, şehit ve gazi yakınları ile engelliler ve 65 yaş üstü yaşlılara "ücretsiz ulaşım" müjdesi verdi.

12 Şubat 2013 Salı 14:11
ÜCRETSİZ TOPLU ULAŞIM MÜJDESİ..

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, sosyal yardımlar konusunda toplumun dezavantajlı grupları için yaptıklarını çalışmaları anlattı.

Erdoğan, şehit ve gazilerin çocukları ile anne ve babaları, engellilerin refaketçileri ile 65 yaş üstü yaşlıların, toplu taşım araçlarından ücretsiz yararlanacağını söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu:
''Vazife malullüğü kapsamında şehit olanların çocukları ile anne-babaları, asayiş ve güvenlik hizmetlerinin yerine getirilmesi sırasında gazi olanların, harp malullerinin, vazife malullerin, muharip gazilerin çocukları ve anne babaları da toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanacaklardır.
65 yaş üstü vatandaşlarımız, devlet demir yollarının şehir içi hatlarında, deniz yollarının şehir içi hatlarında, belediyelerin şehir içi toplu taşıma araçlarında Türkiye genelinde ücretsiz seyahat edecekler. 65 yaş üstü vatandaşlar ayrıca demir ve deniz yolları dış hatlarında ise yüzde 50 indirimle seyahat edecekler''
Erdoğan, engellilerin, devlet demiryolları ve deniz yollarının şehir içi ve şehirler arası hatları ile belediyelerin şehir içi toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat yapabileceklerini belirterek, ''Buraya bir farklılık daha getiriyoruz, ağır engelli kardeşlerimizin yanında bir de refakatçi bu hizmetlerden istifade edecek'' dedi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol