' TÜRKİYE'Yİ 10 YILDA BU HALE ULUSALCILIK MI GETİRDİ?“

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ‘Ulusçulukla hesaplaşma vakti geldi’ şeklindeki açıklamasına MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri sert yanıt verdi.

19 Eylül 2012 Çarşamba 13:48
' TÜRKİYE'Yİ 10 YILDA BU HALE ULUSALCILIK MI GETİRDİ?“

 MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ‘Ulusçulukla hesaplaşma vakti geldi’ şeklindeki açıklamasına “Türkiye’yi 10 yıl içinde Suriye’yle, Irak’la, İran’la, Ermenistan’la, Kıbrıs Rum kesimiyle, İsrail ile karşı karşıya 19. Yüzyılın ulusalcılığı mı getirdi?” diyerek tepki gösterdi. 

MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Terör örgütü PKK’nın son zamanlarda artan saldırıları için, “PKK terörizminin bu denli artmasının nedeni, devleti yeniden Oslo türü bir görüşme masasına oturtmaktır” değerlendirmesinde bulundu.
Terör örgütü PKK ile mücadelede yapılması gerekenlere de değinen Yeniçeri, terörist yöneticilerinin bulunduğu Kandil dahil, kontrolsüz bölgelerin TSK tarafından denetim altın alınması gerektiğini belirterek, “PKK kamplarının bulunduğu yöreler TSK tarafından ele geçirilerek buralar tampon bölge ilan edilmelidir” diye konuştu.
Yeniçeri, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ‘ulusçuluk’la ilgili açıklamalarını da eleştirerek, “Ulusçulukla hesaplaşma hesapları yapan Ahmet Davutoğlu, ABD endeksli, komşu ülkeler aleyhtarı bir dış politikanın yürütücüsüdür. Suriye tarafından düşürülen Türk uçağı için Suriye’yle, başa geçirilen çuval için ABD ile, Mavi Marmara’da katledilen vatandaşlar için İsrail ile hesaplaşmayan Davutoğlu, ulusalcılıkla hesaplaşma hesabı yapıyor” dedi.
Davutoğlu’nun yanı sıra kitaplarda yapılan yeni düzenlemelerle ilgili olarak da Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’i eleştiren Yeniçeri, “Öyle anlaşılıyor ki, Davutoğlu ne söylediğini, Ömer Dinçer ise ne yaptığını biliyor. Eğer Davutoğlu ne söylediğini, Ömer Dinçer de ne yaptığını biliyorsa bu ikisinin de derhal istifa etmeleri gerekmektedir” şeklinde konuştu.
“Ulusalcılık, ulusal çıkarları esas alır. Milliyetçilik (ulusçuluk) düşmanlığı, küresel güçlerin taşeron olarak kullandıkları yerli ve yabancı mahfillerce yapılmaktadır” diyen Yeniçeri, “Biz buradan Türkiye’yi bütün komşularıyla savaşın eşiğine getiren Davutoğlu’na soralım; Türkiye’yi 10 yıl içinde Suriye’yle, Irak’la, İran’la, Ermenistan’la, Kıbrıs Rum kesimiyle, İsrail ile karşı karşıya 19. Yüzyılın ulusalcılığı mı getirdi?” diye sordu. Yeniçeri konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Davutoğlu’na hodri meydan diyorum. Türk Milliyetçiliği’nin karşısına AB’sini, ABD’sini, Ali Kemallerini, etnik ırkçısını ve kendisini parmak işaretiyle çağıran Obama’sını da alıp çıksın. Libya’da, Tunus’ta, Mısır’daki baharları, eğer tutuklanmazsa Irak’tan da Barzani’sini de alıp gelsin. Kimin, düşünce ve uygulamalarının tarihin çöplüğüne atılacağına zaman tanıklık edecektir.”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol