TÜRKİYE'NİN SEÇİMİ...

7 Haziran’a göre oy oranını yaklaşık 8 puan artıran Ak Parti tek başına iktidar kuracak çoğunluğa ulaştı. Seçim sonuçlarına göre AK Parti oylarını artırıp CHP muhafaza ederken, MHP ve HDP’nin oyları ise eridi. İşte il il, ilçe ilçe seçim sonuçları...

01 Kasım 2015 Pazar 18:29
TÜRKİYE'NİN SEÇİMİ...
26. Dönem Parlamentosunun üyelerini belirlemek üzere yapılan genel seçimde sandıkların yüzde 98.09'u açıldı. Ak Parti oyların yüzde 49.35'ini alarak tek başına iktidar olmayı garantiledi.
 
1 Kasım milletvekili genel seçiminde yüzde 98.09'u açılan sandık sonuçlarına göre AK Parti yüzde 49.35'lik oy oranıyla tek başına iktidarı elde etti. 
 
Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti, 2011 seçiminde aldığı yüzde 49,8'lik oy oranını yakalayarak yüzde 49,35'lik oy oranıyla tek başına iktidar olma hakkını kazandı. 
 
AK Parti, elde ettiği oy oranına göre 316 milletvekili çıkarıyor. Seçimde yüzde 25.44 oy alan CHP 134, yüzde 11.97 oy alan MHP 41, yüzde 10.63 oy alan HDP 59 milletvekiline sahip olacak.


YSK BAŞKANI SADİ GÜVEN'DEN AÇIKLAMA
  
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven,  "Kurulumuza intikal eden kesin olmayan sonuçlara göre, yüzde 10'luk barajı aşan  siyasi partiler AK Parti, CHP, MHP, HDP'dir. Kesin seçim sonuçları itiraz  süreleri dikkate alındığında 11-12 gün sonra açıklanacaktır" dedi. 
 
Güven, yaptığı açıklamada, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin  sonuçlandığını bildirdi. Yurtiçi seçimlerin tamamlandığını belirten Güven, yurtdışı seçmen  kütüğünde kayıtlı seçmenlerin kullandığı oyların daha önce getirilerek güvenli  şekilde saklandığını ve yurtiçi seçmenlerin kullandığı oylarla büyük oranda  sayıldığını ifade etti. 
 
Güven, "Kurulumuza intikal eden kesin olmayan sonuçlara göre, yüzde  10'luk barajı aşan siyasi partiler AK Parti, CHP, MHP, HDP'dir. Kesin seçim  sonuçları itiraz süreleri dikkate alındığında 11-12 gün sonra açıklanacaktır"  değerlendirmesinde bulundu. 
 
Sandık sonuç tutanaklarının taranarak sisteme alınması nedeniyle  SEÇSİS'te vatandaş portalının bu akşam geçici olarak önceki seçimlerde olduğu  gibi hizmete kapatıldığını aktaran Güven, bu işlem tamamlandığında portalın  yeniden hizmet vermeye başlayacağını ifade etti. 
  
Güven, siyasi partilerin bilişim uzmanları ile AGİT temsilcilerinin  SEÇSİS bilişim merkezinde veri akışını takip ettiklerini belirterek, sandık  ölçekli seçim sonuçlarının, talep eden siyasi parti genel merkezleriyle eş  zamanlı ve sorunsuz paylaşıldığını, bu paylaşımın sürdüğünü bildirdi. 
 
Başkan Güven, seçimde görev yapan tüm kesimlere teşekkür ederek,  seçimin ülkeye hayırlı olmasını diledi. 
 
 
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçim sonuçlarını partililerle birlikte takip etti. İlk gelen sonuçlara göre tek başına iktidar olabilen AK Parti’de heyecan dorukta. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bir fotoğrafını paylaşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, o heyecanı “Başbakanımız Ahmet Davutoglu, kendisinin Genel Başkanlığında Akparti’nin başarısını izlerken...” cümleleriyle dile getirdi.



KURTULMUŞ: 7 HAZİRAN'DA SALLADIK DİYENLERE MİLLET CEVABINI VERMİŞTİR!
 
BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş tekrar milletvekili seçildiği memleketi Ordu’da 4 milletvekili çıkarmanın ve partisinin tek başına iktidar olmasının sevincini yaşadıklarını belirterek, "Şöyle tuttuk, 7 Haziran’da salladık diyenlere en büyük cevabı millet sandıkta vermiştir" dedi.
 
Ordu’da 7 Haziran seçimlerine göre oyunu 42 binden fazla artıran Ak Parti kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 63 oranında oy alarak 5 milletvekilinin 4’ünü kazandı. Ak Parti Ordu İl Teşkilatı, seçim sonuçlarının ardından görkemli bir kutlama düzenlendi. Havai fişek gösterilerinin yapıldığı kutlamada partililer 4 milletvekili çıkarmanın sevincini yaşadı. Başbakan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş partililere yaptığı konuşmada kendilerine oy veren ve vermeyen herkese teşekkür etti. Ak Parti’nin hem Ordu’da hem de ülke genelinde oyunu artırdığını belirten Kurtulmuş şunları söyledi: 
 
"Bu milletin ferasetinin sandıklara yansımasıdır. Allah’a çok şükür Türkiye genelinde şu anda resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 50’nin üzerinde ol almış bulunuyoruz. ’Şöyle tuttuk, 7 Haziran’da salladık diyenlere en büyük cevabı millet sandıkta vermiştir. Ordu ilimizde yüzde 63 oyla seçimi kapattık, inşallah yurtdışından gelecek oylarla bu biraz daha yükselecek. Geçen seçime göre 7 Haziran’a göre 42 bin fazla oy Ordulu hemşerilerimiz verdi teşekkür ediyoruz. Allah gözü yaşlı anaların, ninelerin dualarını kabul etti. Allah bu memlekete zeval vermesin diyen, dua eden bütün insanlarımızın duasını kabul etti. Bu güzel sonuçtan dolayı Allah’a şükrederiz. Ordu’da 4 arkadaşımız milletvekili oldu."
 
İŞTE DÜNYADAN İLK YORUMLAR
 
1 Kasım genel seçimlerini yakından takip eden dünyanın en büyük basın ve yayın kuruluşları seçim sonuçlarını da son dakika haberi olarak dünyaya duyurdular. İşte dış basından seçim sonuçları ile ilgili olarak ilk yansımalar:
 
BBC NEWS: ERDOĞAN’IN AK PARTİSİ TEK BAŞINA İKTİDAR OLMAYI BEKLİYOR
 
5 ay içinde ikinci kez sandık başına giden Türkiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisi yeniden tek başına iktidar olmayı bekliyor.
 
GUARDİAN: ERDOĞAN’IN AK PARTİSİ’NİN TEK BAŞINA İKTİDAR OLMASI TAHMİN EDİLİYOR
 
Seçimin ilk sonuçları AK Parti’nin yeniden tek başına iktidar olacağını gösteriyor. Sol kanattaki HDP ise yüzde 10 barajını aştı.
 
FİNANCİAL TİMES: ERDOĞAN ZAFERİN EŞİĞİNDE
 
Türkiye’nin iktidardaki partisi AK Parti, yeniden parlamentodaki çoğunluğu sağlayacak gibi görünüyor. Açılan sandıkların sayısı yüzde 70’e ulaşırken AK Parti’nin yüzde 50 çoğunlukla 7 Haziran’daki kaybettiği oyları bu defa geri kazandığı anlaşılıyor.
 
DAİLY MAİL: İKTİDARDAKİ PARTİ ÇOĞUNLUĞU GERİ ALIYOR
 
Türkiye son yıllardaki en şiddetli günlerle karşı karşıya kalırken bugün yapılan seçimler iktidardaki partinin yeniden çoğunluğu almayı deniyor
 
WASHİNGTON POST: SON SONUÇLAR AK PARTİ’NİN KAZANDIĞINI GÖSTERİYOR
 
Son sonuçlar 10 yıldır iktidar bulunan AK Parti’nin yeniden parlamentodaki çoğunluğu sağlayacağını gösteriyor.
 
NEW YORK TİMES: İLK SONUÇLAR İKTİDARDAKİ PARTİNİN KAZANDIĞINI GÖSTERİYOR
 
İlk seçim sonuçları iktidardaki AK Parti’nin sürpriz bir şekilde oylarını artırdığını gösteriyor. TRT’nin verilerine göre oyların yüzde 80’ininden fazlası sayılırken AK Parti’nin yüzde 50’den fazla oy çoğunluğuyla tek başına hükümet kurabileceği belirtiliyor
 
EL CEZİRE: TÜRKİYE’NİN İKTİDARDAKİ PARTİSİ ERKEN SEÇİMLERDE LİDERLİĞİ ÖNDE GÖTÜTÜYOR
 
Türkiye’nin AK Parti’si, büyük arayla liderliği önde götürüyor. Yüzde 70’ten fazla açılan sandık sonuçlarına göre, partinin yüzde 50’nin üzerinde oy aldı.

İZMİR AK PARTİ'DE BÜYÜK SEVİNÇ
 
AK Parti İzmir’de ilk sandık sonuçlarında yüzde 30’ları aşınca sandık görevlileri sevinçten görev yerlerini terk etti. Görevliler, İl Başkanı Bülent Delican’ın cep telefonu mesajıyla sandığa döndü. 
 
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın üst katı seçim üssü haline getirildi. Bin metrekarelik alanda 50 kişi sandık başlarındaki sorumluların bildirdiği sonuçları bilgisayara aktararak sandık analizi yaparken bir başka odada sandıklarla yaşanan sorunlar hakkında hukukçular koordine edildi ve itirazlar koordine edildi. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, partiye ilk gelen milletvekilleri Kerem Ali Sürekli ve Hüseyin Kocabıyık ve parti teşkilatı ile birlikte sonuçları ekran görüntüsünü yansıttıkları barkovizyondan izledi. AK Parti, sandıktan çıkan ilk sonuçlarla İzmir’de yüzde 30’ları aşınca büyük sevinç yaşandı. Ak Parti, 7 Haziran seçimlerinde yüzde 26 oy almıştı. İl Başkanı Delican, sandık sorumlularının sevinçten görev yerlerini terk ettiklerini belirterek, cep telefonlarına mesaj attırdı ve sandıkları terk etmemelerini istedi. AK Parti İzmir 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı Binali Yıldırım, ilk sandık sonuçlarını esnaf ziyareti yaparken aldı. Yıldırım daha sonra Kaya Otel’de seçim sonuçlarını izledi. Yıldırım’ın ilerleyen saatlerde partisinin İl Başkanlığı’na gelmesi bekleniyor.
 
SEÇİM SÜRECİ
13 yıldır iktidarda olan Ak Parti 7 Haziran seçimlerinde %40,8 oy alarak seçim sonuçlarından birinci parti olarak çıktı. Bu sonuçlar Ak Parti'nin tek başına iktidar olması için yetmedi.  Seçim sonuçlarından  Cumhuriyet Halk Partisi ikinci parti olarak çıktı. CHP oyların %24,9'u ile 132 sandalye elde etti. CHP'nin milletvekili sayısı 2011 genel seçimlerine göre düştü. Milliyetçi Hareket Partisi ise hem oy oranını hem de vekil sayısını bir önceki seçime göre arttırdı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) ise ilk kez katıldığı seçimde %13,1 oy olarak 80 milletvekili çıkardı. 

Ak Parti tek başına iktidar olamayınca koalisyon görüşmeleri başladı. Yapılan koalisyon görüşmelerinden de sonuç alınamayınca yeniden seçim kararı verildi.  Peki  7 Haziran'da yaptığımız seçimlerde partiler İstanbul, İzmir ve Ankara'da nasıl sonuçlar elde etmişti?

Ak Parti tek başına iktidar olamayınca koalisyon görüşmeleri başladı. Yapılan koalisyon görüşmelerinden de sonuç alınamayınca yeniden seçim kararı verildi.  Peki  7 Haziran'da yaptığımız seçimlerde partiler İstanbul, İzmir ve Ankara'da nasıl sonuçlar elde etmişti?
 
2015 GENEL SEÇİM SONUÇLARI- İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI
 
7 Haziran'da yapılan seçimlerde İstanbul'da ne olmuştu? 7 Haziran Seçim sonuçlarına göre Ak Parti İstanbul'da 39 milletvekili çıkarmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi 28, Milliyetçi Hareket Partisi  10, HDP ise 11 milletvekili çıkarmıştır.
 
2011 seçim sonuçlarına göre 85 milletvekili çıkaran İstanbul'da Adalet ve Kalkınma Partisi 46, Cumhuriyet Halk Partisi 29, Milliyetçi Hareket Partisi 7 ve bağımsızdan 3 aday meclise seçilmişti. Bu seçime katılım %86,32 oranlarında gerçekleşti.
 
2015 GENEL SEÇİM SONUÇLARI -ANKARA SEÇİM SONUÇLARI
 
7 Haziran seçim sonuçları göre Adalet ve Kalkınma Partisi 15 milletvekili, Cumhuriyet Halk Partisi 11 milletvekili, MHP 5 milletvekili, HDP ise 1 milletvekili çıkarmıştır.
2011 seçim sonuçlarında ise tablo şu şekildeydi. Ankara'nın 17 milletvekili Adalet ve Kalkınma Partisi,10 milletvekili Cumhuriyet Halk Partisi, 4 milletvekili Milliyetçi Hareket Partisi'ne aitti. Bu seçime katılım %88,93 oranlarında gerçekleşmişti.
 
2015 GENEL SEÇİM SONUÇLARI -İZMİR SEÇİM SONUÇLARI
 
İzmir'de nüfustan dolayı seçim 2 bölge halinde yapılmaktadır. Toplamda 26 milletvekili seçilmektedir. 7 Haziran 2015'te yapılan Genel Seçim sonuçlarına İzmir'de Cumhuriyet Halk Partisi 12 milletvekili, Adalet ve Kalkınma Partisi 8 milletvekili, MHP 4, HDP ise 2 milletvekili çıkarmıştır.
İzmir'de 2011 yılında yapılan genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi 13 milletvekili, Adalet ve Kalkınma Partisi 11 milletvekili, Milliyetçi Hareket Partisi de 2 milletvekili çıkarmıştı.Bu seçime katılım %88,34 oranlarında gerçekleşmişti.
 

SEÇİM SONUÇLARINI ETKİLEYECEK İLLER!
 
Partiler 7 Haziran seçimlerinde ucu ucuna kaçırdığı illerde yeni  yeni vekil çıkarma telaşında.  Türkiye genelinde 26 ilde yüzde 1.3 oy değişimi milletvekili değişimi anlamına gelebilecek. En büyük rekabet 70 milletvekilliği için yaşanacak. Meclisteki 4 parti kendine göre en kritik illeri belirleyerek seçim bölgelerindeki çalışmalarının seyrini bu yönde oluşturdu.
Buna göre 26 ilde partilerin iline göre mevcut oylarında 300 ila 5 bin 700 oy arasında bir oy değişimi yaşanması durumunda o illerde bir milletvekilliği ya kazanacak ya da kaybedecek. 
 
1 Kasım seçimlerinde İstanbul 3. Bölge başta olmak üzere Gümüşhane, Giresun, Bayburt, Samsun, Çankırı ve Amasya’da kıyasıya rekabet yaşanacak. Ak Parti ile MHP bu illerde kritik bir koltuk savaşına girecek. İşte dört partinin sadece bir vekil kazanmak ya da sahip olduğu bir vekillik koltuğunu kaybetmemek için savaş vereceği seçim bölgeleri: AK PARTİ İstanbul 3. Bölgede bin 600 oy, Gümüşhane bin 500 oy, Giresun bin 300 oy, Bayburt 600 oy, Samsun 400 oy fazladan alması durumunda 1 milletvekili fazladan çıkaracak. Aynı şekilde Amasya’da 600 oy, Çankırı’da bin 200 oy, Çorum’da bin 500 oy, muş ve Malatya’da ise 2 bin 300 oy az fazlalık o illerde 1 vekil kaybedecek.
CHP Ardahan’da 2700, Tunceli’de 3600, İzmir 1. Bölgede 3900, Niğde’de 4200, K.Maraş’da 5200 oy fazladan alması durumunda bu illerde milletvekili sayısı 1 artmış olacak. Aynı şekilde Erzincan’da 1000 oy, Sivas 2 bin 400, Bilecik’de 2 bin 900, Aydın’da 3 bin, Ordu’da ise 4 bin 700 oy az alırsa bu illerde 1 koltuk kaybedecek.
 
MHP Amasya’da 600 oy, Çankırı’da bin 200 oy, Iğdır’da bin 300 oy, Kocaeli’nde bin 300 oy, Malatya’da bin 300 oy alırsa bu illerde birer koltuk fazladan kazanacak. MHP yine Samsun’da 300 oy, Bayburt’da 500 oy, İstanbul 3. Bölgede 900 oy, Giresun’da bin 100 oy, Gümüşhane’de ise bin 400 oy daha az alırsa bu illerden birer koltuk kaybedecek.
 
HDP Muş’ta 2 bin 400, Batman’da 3 bin 100, Bingöl’de 4 bin 800, Aydın’da 5 bin 500, Hatay’da 5 bin 700 oy fazla alırsa bu illerde bir koltuk fazladan kazanacak. Yine, Kocaeli’de 700, Iğdır’da 2 bin 500 oy, Ardahan’da 3 bin 500 oy, Van’da 4 bin 300, Tunceli’de 4 bin 700 oy daha az alırsa bu illerde birer koltuk kaybetmiş olacak.
 
TIKLA SEÇİM SONUÇLARINI ÖĞREN!  
 
Seçim Sonuçları - İstanbul, İzmir, Ankara seçim sonuçları
 
Seçim Sonuçları - Edirne, Tekirdağ, Kırklareli seçim sonuçları
 
Seçim Sonuçları - Çanakkale,Balıkesir, Bursa seçim sonuçları
 
Seçim Sonuçları - Eskişehir, Bilecik, Kütahya seçim sonuçları
 
Seçim Sonuçları - Manisa, Uşak, Afyon seçim sonuçları
 
Seçim Sonuçları - Aydın, Denizli, Muğla seçim sonuçları
 
Seçim Sonuçları - Burdur, Isparta, Antalya seçim sonuçları
 
Seçim Sonuçları - Kocaeli, Sakarya, Yalova seçim sonuçları
 
Seçim Sonuçları - Zonguldak, Düzce, Bolu seçim sonuçları
 
Seçim Sonuçları - Çankırı, Çorum, Kırıkkale seçim sonuçları
 
Seçim Sonuçları - Konya, karaman, Kırşehir seçim sonuçları
 
Seçim Sonuçları - Aksaray, Nevşehir, Niğde seçim sonuçları
 
Seçim Sonuçları - Kayseri, Sivas, Yozgat seçim sonuçları
 
Seçim Sonuçları - Adana, Osmaniye, Mersin seçim sonuçları
 
Seçim Sonuçları - Gaziantep, Kilis, Hatay seçim sonuçları
 
Seçim Sonuçları- adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa seçim sonuçları
 
Seçim Sonuçları - Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ seçim sonuçları
 
Seçim Sonuçları - Erzincan, Tunceli, Bingöl seçim sonuçları
 
Seçim Sonuçları - Sinop, Samsun, Ordu, Tokat seçim sonuçları
 
Seçim Sonuçları - Trabzon, Rize, Artvin seçim sonuçları
 
Seçim Sonuçları - Ardahan, Kars, Iğdır, Erzurum seçim sonuçları
 
Seçim Sonuçları - Giresun, Gümüşhane, Bayburt  seçim sonuçları
 
Seçim Sonuçları - Muş, Ağrı, Bitlis seçim sonuçları
 
Seçim Sonuçları - Van, Hakkari, Şırnak seçim sonuçları
 
Seçim Sonuçları - Mardin, Batman, Siirt seçim sonuçları
 
Seçim Sonuçları - Bartın, Karabük, Kastamonu, Amasya  seçim sonuçları
 
İSTANBUL 1. BÖLGEDE SON SEÇİMDE SEÇİLEN MİLLETVEKİLLERİ
 
AKP (14): İdris Güllüce, Mihrimah Belma Satır, Erol Kaya, Ahmet Berat Çonkar, Osman Can, Berat Albayrak, İsmet Uçma, Metin Külünk, Ravza Kavakcı Kan, Erkan Kandemir, Alev Dedegil, Mehmet Ali Pulcu, HASAN Sert, Hüseyin Yayman
 
CHP (11): Şafak Pavey, Gamze Akkuş İlgezdi, Gürsel Tekin, Barış Yarkadaş, Mehmet Akif Hamzaçebi, Mahmut Tanal, İlhan Kesici, Oğuz Kaan Salıcı, İhsan Özkes, Onursal Adıgüzel, Ali Özcan
 
HDP (3): Selahattin Demirtaş, Hüda Kaya, Erdal Ataş
 
MHP (3): Edip Semih Yalçın, İzzet Ulvi Yönter, Uygar Suphi Aktan
 
İSTANBUL 2. BÖLGEDE SON SEÇİMDE SEÇİLEN MİLLETVEKİLLERİ
 
AKP (12): Volkan Bozkır, Ayşe Nur Bahçekapılı, Ekrem Erdem, Aziz Babuşçu, Durmuş Ali Sarıkaya, Ethem Tolga, Şirin Ünal, Fatma Benli, Hüseyin Bürge, Sevim Savaşer, Haydar Ali Yıldız, Markar Eseyan
 
CHP (8): Selina Doğan, Aykut Erdoğdu, Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Dursun çiçek, Süleyman Sencer Ayata, Gülay Yedekçi Arslan, Kadri Enis Berberoğlu, Didem Engin
 
HDP (3): Turgut Öker, Filiz Kerestecioğlu, Sezai Temelli
 
MHP (3): Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu, Celal Adan, Murat Başesgioğlu
 
İSTANBUL 3. BÖLGEDE SON SEÇİMDE SEÇİLEN MİLLETVEKİLLERİ
 
AKP (13): Mustafa Şentop, Özlem Zengin, Feyzullah Kıyıklık, Mehmet muş, MEHMET DOĞAN Kubat, Tülay Kaynarca, Abdurrahim Boynukalın, Harun Karaca, Uğur Işılak, Mustafa Yeneroğlu, Mustafa Afşın Yazıcıoğlu, Mehmet Metiner, Halis Dalkılıç
 
CHP (9): Bihlun Tamaylıgil, İlhan Cihaner, Engin Altay, Ali Şeker, Erdoğan Toprak, Eren Erdem, Murat Özçelik, Zeynel Emre, Mehmet Bekaroğlu
 
HDP (5): Pervin Buldan, Garo Paylan, Abdullah Levent Tüzel, Ali Kenanoğlu, Emine Beyza Üstün
 
MHP (4): Meral Akşener, Atila Kaya, İsmail Faruk Aksu, Arzu Erdem
 
İZMİR 1. BÖLGEDE SON SEÇİMDE SEÇİLEN MİLLETVEKİLLERİ
 
CHP (6): Selin Sayek Böke, Musa Çam, Ahmet Tuncay Özkan, Tacettin Bayır, Özcan Purçu, Ali Yiğit
 
AKP (4): Veysel Eroğlu, Fatma Seniha Nükhet Hotar, Cemil Şeboy, Hüseyin Kocabıyık
 
MHP (2): Oktay Vural, Aslan Savaşan
 
HDP (1): Ertuğrul Kürkçü
 
İZMİR 2. BÖLGEDE SON SEÇİMDE SEÇİLEN MİLLETVEKİLLERİ
 
CHP (6): Zeynep Altıok, Kemal Kılıçdaroğlu, Zekeriya Temizel, Mustafa Ali Balbay, Aytun Çıray, Kamil Okyay Sındır
 
AKP (4): Mustafa İbrahim Turhan, Nesrin Ulema, Hamza Dağ, Kerem Ali Sürekli
 
MHP (2): Ahmet Kenan Tanrıkulu, Murat Koç
 
HDP (1): Müslüm Doğan
 
ANKARA 1. BÖLGEDE SON SEÇİMDE SEÇİLEN MİLLETVEKİLLERİ
 
AKP (7): Yalçın Akdoğan, Ahmet Gündoğdu, Ali ihsan arslan, Jülide Sarıeroğlu, Murat Alparslan, Ertan Aydın, Tülay Selamoğlu
 
CHP (7): Ayşe Gülsün Bilgehan, Necati Yılmaz, Tekin Bingöl, Aylin Nazlıaka, Levent Gök, Ali Haydar Hakverdi, Bülent Kuşoğlu
 
MHP (3): Yıldırım Tuğrul Türkeş, Zühal Topcu, Mustafa Erdem
 
HDP (1): Sırrı Süreyya Önder
 
ANKARA 2. BÖLGEDE SON SEÇİMDE SEÇİLEN MİLLETVEKİLLERİ
 
AKP (8) : Emrullah İşler, Ahmet İyimaya, Lütfiye Selva Çam, Vedat, Bilgin, Aydın Ünal, Ayhan Yılmaz, Mahmut Sami Mallı, Nevzat Ceylan
 
CHP (4): Şenal Sarıhan, Murat Emir, Ahmet Haluk Koç, Nihat Yeşil
 
MHP (2) : Şefkat Çetin, Mustafa Mit

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.11.2015 22:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol