TÜRKİYE'YE MEYDAN OKUDU!..

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen 11 Aralık’da TBMM’de yaptığı konuşmasına değindi. Kammenos, 18 adanın işgal edildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu'na "Cevabımız 'gel de al'dır. Öyle öğrendik. Tarihimiz bunu öğretiyor" yanıtını verdi.

19 Aralık 2017 Salı 23:18

Hürriyet'ten Yorgo Kirbaki'nin haberine göre Kammenos, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen 11 Aralık’da TBMM’de yaptığı konuşmasına değindi.

Selanik’te konuşan Kammenos "Ana muhalefet lideri yine 18 adanın Yunanistan tarafından işgal edildiğini söyledi. En iyi durumda, Uluslararası Hukuk’un ve anlaşmaların hükümlerinden haberi yok. En kötü durumda ise Yunanistan’ın egemenliğinden şüphe ediyor, topraklarımızı talep ediyor" dedi.

 Kammenos hemen ardından, Sparta Kralı Leonidas’in MÖ 480 yılında Thermopile geçidinde teslim olup silahlarını bırakmasını isteyen Pers komutan Serhas’a söylediği 'Molon lave' (Gel de al) sözünü tekrarladı. Kammenos "Cevabımız 'gel de al'dır. Öyle öğrendik. Tarihimiz bunu öğretiyor” diye konuştu.

Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ada çıkışına yanıt veren Yunanistan Dışişleri Bakanı Kammenos’un “gel de al” sözüne tepki gösterdi. Engin Altay, Atatürk’ün “geldikleri gibi giderler” sözüyle yanıt verdi

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.12.2017 23:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol