TÜRKİYE NE VERECEK?

İSVEÇ Kralı Gustaf'ın davetlisi olarak Stockholm'de bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,İsveç televizyonuna verdiği mülakatta program sunucusunun “Abdullah Öcalan ile görüşmeler başladı, karşılığında Türkiye ne verecek?“ sorusuna bakın ne yanıt verdi?

11 Mart 2013 Pazartesi 14:53
TÜRKİYE NE VERECEK?

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk devletinin karşısısında teröristlerin bulunduğunu belirterek “Zaten karşımızda teroristler vardı. Ben terörist demiyorum. Bunu Avrupa ülkeleri ve ABD diyor. PKK, ABD'nin, AB'nin NATO'nun da terör listelerinde yer alıyor. Dolayısı ile terör konusunu ayrı tutmak isterim. Onlarla bugüne kadar hep mücadele ettik. Onlar da silahlı mücadelenin bir işe yaramadığını görmüşlerdir. Türkiye kendi iradesi ile demin de söylediğim, demokratik standartlarını daha mükemmelleştirme yolunda kararlı adımlar atmaktadır. Bu çerçeve içerisinde bu tip şikayetlerin giderileceğine inanıyorum“ dedi.

TÜRKİYE NE VERECEK?
Abdullah Gül, program sunucusunun “Abdullah Öcalan ile görüşmeler başladı, karşılığında Türkiye ne verecek?“ sorusuna da “Biz tamam dedik. Silahlar bırakırılırsa oturulur konuşulur. Ne istiyorsunuz diye sorular istedik. Dolayısı ile yapılanlar bunlar. Bütün bunlar Türkiye'nin kendi demokratik standartlarını genişlettiği hususlardır“ dedi.
Gül, sunucunun Suriye'deki karışıklığın, Kürt sorununa etkilerini sorduğunda ise “Doğrusu bunların birbiri ile hiç alakası yok. Açıkçası bunlar tamemen kendi vatandaşlarımızdır, diğer vatandaşlarımızıdan farkı yoktur“ cevabını verdi. 
Programın ardından stüdyoda konuk olan Kürt asıllı milletvekili Gülen Avcı ise, Türkiye'de 15 milyon Kürt bulunduğunu, Kürtlerin çok ezildiklerini öne sürerek, verilen hakların yeterli olmadığını söyledi. Gülen Avcı, gelişmelerin çok küçük gelişmeler olduğunu söyledi. Türkiye uzmanı Per Jonson ise, Türkiye'de Erdoğan rejiminin cesur adımlar attığına dikkat çekerek, barış konusundaki adımların biraz da başkanlık sistemi ve seçimine yatırım olduğunu söyledi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol