'TÜRKİYE BUNU BAŞARDI'

Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan: Ergenekon davası, Cumhuriyet tarihinin en büyük hukuki hesaplaşmasının adıdır.

06 Ağustos 2013 Salı 13:07
'TÜRKİYE BUNU BAŞARDI'

  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Ergenekon davasının Türk demokrasisinin geleceği açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek, “Darbe teşebbüsü iddialarının yargı konusu olması ve cezalandırılması tarihi bir olaydır ve Türkiye bunu başarmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

Akdoğan, Ergenekon Davası kararlarını Twitter hesabından değerlendirdi. “Ergenekon davası, Cumhuriyet tarihinin en büyük hukuki hesaplaşmasının adıdır” diyen Akdoğan, “Bu dava 27 Mayıs’tan, 12 Mart’tan, 12 Eylül’den, 28 Şubat’tan, 27 Nisan’dan süzülüp gelen bir müdahale ruhundan hesap sorulmasıdır. Ergenekon davası Türk demokrasisinin geleceği açısından önemli bir dönüm noktasıdır. Ergenekon davasıyla sadece illegal bir girişimden hesap sorulmuyor aynı zamanda devlet içine çöreklenen vesayetçi anlayış tasfiye ediliyor. Darbe teşebbüsü iddialarının yargı konusu olması ve cezalandırılması tarihi bir olaydır ve Türkiye bunu başarmıştır” ifadelerini kullandı. (ANKA)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.08.2013 13:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol