'TÜRGEV RÜŞVETİN MERKEZİDİR'

TÜRGEV’in açtığı tazminat davasını reddetti.

27 Aralık 2015 Pazar 23:56
'TÜRGEV RÜŞVETİN MERKEZİDİR'

 İstanbul 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP lderi Kemal Kılıçdaroğlu’nun “TÜRGEV rüşvetin merkezidir” sözlerini siyasi eleştiri olarak gördü. TÜRGEV’in açtığı tazminat davasını reddetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2014’teki konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetim kurulu üyeliğini yaptığı Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) “rüşvetin merkezi” suçlamasını yapmıştı.

“TÜRGEV rüşvetin merkezidir”

“TÜRGEV rüşvetin merkezidir. Devletten ihale alanlar ihaleyi almadan önce götürüp TÜRGEV’e para veriyorlar. O bilançolarını, gelir gider tablolarını ve kimlerden bağışaldıklarını getirip mahkeme dosyasına koysunlar. İhale almayan sade yurttaş gidip bağış yapıyor mu?”

“Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre, TÜRGEV’in açtığı 100 bin liralık tazminat davasına bakan İstanbul 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, ana muhalefet partisi başkanının, sert, gücendirici beyanlarının siyasi eleştiri sınırları kapsamında olduğu anlaşıldığından davanın reddine karar vermek gerekmiştir” dedi.

 
Kamu  yararına kurulmuş bir vakfın kamu tarafından şeffaflıkla denetlenebilmesi gerekir

Mahkemenin gerekçeli kararında, davacının kamu yararına kurulmuş bir vakıf olduğu, bağış ve maddi varlığının kamu tarafından denetlenebilecek şeffaflıkta olması gerektiği vurgulanarak şöyle denildi: “Vakfın kurucuları arasında, iktidarda bulunan parti üyeleri ve yakın akrabaları mevcuttur. Ana muhalefet partisi başkanının, iktidar partisine mensup veya çok yakın akrabaları tarafından kurulmuş bir vakfın mal varlığıyla ilgilenmesi, eleştirmesi siyasetin gereğidir. Siyasi eleştiriler, sert ve kırıcı olabilir. Ana muhalefet partisi başkanının, sert, gücendirici beyanlarının siyasi eleştiri sınırları kapsamında olduğu anlaşıldığından davanın reddine karar vermek gerekmiştir.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.12.2015 03:52
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol