TSK'da 'General' Depremi!

TSK'da en az beş generalin emeklilik dilekçesi verdiği iddia ediliyor. Generallerin, Yüksek Askeri Şura'da belirlenen terfi ve tayinlere tepki olarak emeklilik dilekçesi verdiği söyleniyor.

26 Ağustos 2019 Pazartesi 10:19

TSK'da birçok generalin emeklilik dilekçesi verdiği öne sürüldü. Çok sayıda generalin son Yüksek Askeri Şura'da alınan terfi ve tayinlere tepki olarak emeklilik dilekçesi verdiğinin belirtildiği haberde şu ana kadar emeklilik kararı veren en sürpriz ismin Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Mustafa Erkal Kuzuoğlu olduğu söyleniyor. 

Habere göre, çok sayıda general emeklilik dilekçesi verdi, bunlar içinde isimleri belli olan beş isim Tümgeneral Ahmet Ercan Çorbacı, Tuğgeneraller Ömer Faruk Bozdemir, Uğur Bülend Acarbay, Recep Özdemir ve Ertuğrul Sağlam. Bu isimler dışında da emeklilik taleplerinin olduğu, önümüzdeki günlerde tablonun netleşeceği iddia ediliyor. Bilindiği üzere YAŞ kararları sonrası emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz da bir açıklama yapmış ve alınan kararlarla AKP'nin 2023'de kendi komuta kademesini kurmayı amaçladığını belirtmişti. (Odatv)

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol