Trump'ın Yazdığı Mektup Olay Oldu!

İYİP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, ABD Başkanı Trump'ın 9 Ekim'de Erdoğan'a yazdığı mektubun gizlenmesine tepki gösterdi.

17 Ekim 2019 Perşembe 10:57


Fox News, Trump’ın Erdoğan’a yazdığı 9 Ekim tarihli mektubunu yayımladı. Beyaz Saray'ın doğruladığı mektupta Trump, Erdoğan’a ‘sert adam olma ve aptal olma’ diyor ve SDG ile anlaşmasını tavsiye ediyor. Trump, ayrıca Türkiye ekonomisini mahvedeceği tehdidini de tekrarlıyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yazdığı belirtilen bir mektubun kopyasını Fox News sunucusu Trish Regan yayımladı. Beyaz Saray mektubu doğruladı.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine askeri harekat başlattığı 9 Ekim tarihini taşıyan mektupta Trump, Erdoğan’a “sert adam olma, aptal olma” diyor. Trump Erdoğan’a Suriye Demokratik Güçleri Komutanı Mazlum Kobani’nin kendisiyle müzakereye ve daha önce vermediği tavizler vermeye hazır olduğunu söylüyor. Trump Erdoğan’a Türkiye ekonomisini mahvedebileceğini söylüyor ve bunun küçük bir örneğini Rahip Brunson olayında yaptığını da belirtiyor.

Mektupta Erdoğan’a “iyi bir anlaşma yapalım” diyen Trump, “Siz binlerce insanı katletmekten sorumlu olmak istemezsiniz, ben de Türk ekonomisini mahvetmekten -ki yapacağım- sorumlu olmak istemem. Rahip Brunson konusunda bunun küçük bir örneğini gösterdim size” diyor.

Mektup şöyle devam ediyor:

“Bazı sorunlarınızı çözmek için çok çalıştım. Dünyayı hayal kırıklığına uğratmayın. Büyük bir anlaşma yapabilirsiniz. General Mazlum sizinle görüşmek istiyor. Ve geçmişte asla vermeyecekleri tavizleri vermeye niyetli. Yeni elime geçen mektubunun bir kopyasını gizli olarak gönderiyorum.

Bu konuyu doğru ve insani bir yolla hallederseniz tarih size olumlu bakacak. Eğer iyi şeyler gerçekleşmezse tarih size ebediyen şeytan olarak bakacak. Sert adam olmayın! Aptal olmayın!

Daha sonra sizi arayacağım!

Saygılarımla.”

BEYAZ SARAY DOĞRULADI

ABD basını Beyaz Saray'ın mektubu doğruladığını bildirdi.

Öte yandan İYİP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdığı mektubun gizlenmesine tepki gösterdi.

Ahmet Hakan'ın mektuba ilişkin "Mektup 9 Ekim'de yazıldı. Erdoğan tarafından arabuluculuk teklifi reddedilerek çöpe atıldı. Bu mektuba verilmiş en net cevap 9 Ekim tarihinde saat 16:00’da verilmiş olan cevaptır. Bu cevap barış pınarı harekâtıdır" sözlerine tepki gösteren Çıray, "Buna itirazım var. Tezkereye onay 8 Ekim'de verilmişti. Saat 16.00'da ABD'de saat 09.00. Bu durumda mektubun harekatın başlamasından sonra gelme ihtimali yüksek. Keşke bu terbiyesizce yazılmış mektup kamuoyundan gizlenmeseydi. Mektuba rağmen Pompeo'ya randevu neden verilmiş?" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.10.2019 12:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol