TIPKI ONA BENZİYOR

Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, Sabah’taki köşesinde isim vermeden Davutoğlu’nun ‘İslam birliği odaklı’ dış politikasını hayalcilikle suçladı ve bakın kime benzetti?

28 Ağustos 2014 Perşembe 13:32
TIPKI ONA BENZİYOR

  Davutoğlu ise dün kürsüden,  ‘Bizi rüya görmekle suçladılar. Görmeyenler utansın’ diye cevap verdi. Muhalefetin, “İslam Birliği’ne bağlı bölgesel güç edinme görüşleri” nedeniyle İttihat ve Terakki’nin ünlü isimlerinden Enver Paşa’ya benzetip, “Küçük Enver” diye eleştirdiği Ahmet Davutoğlu’na hiç beklenmedik bir yerden eleştiri geldi.

Ahmet Davutoğlu: Biz rüya görüyoruz
Başbakan Erdoğan’ın Damadı Berat Albayrak, abisinin başında olduğu Sabah gazetesindeki köşesinde isim vermeden Enver Paşa üzerinden AKP’ye sert bir eleştiri kaleme aldı. Davutoğlu’nun yanıtı ise gecikmedi.

Albayrak, iki gün önceki yazısında “Son 200 yılın en kötü modeli” olarak nitelediği Enver Paşa üzerinden sert eleştiriler dile getirdi. Enver Paşacılıkla suçladığı kişi-kişilere cehalet ve hırs üzerinden eleştiri getiren Albayrak, “Kişisel hülyalarıyla ve hırslarıyla düşünerek hareket edip, ülkeyi yeni Sarıkamış’lara sürüklememek için yeni bir akıl, vizyon ve dil kullanmakta büyük fayda olduğunu düşünüyoruz” dedi. Davutoğlu ise dün yaptığı konuşmasında, “Çok şey söylediler. ‘Bunlar rüya görüyorlar’ dediler. Biz bir rüya görüyoruz, yeni bir Türkiye rüyası görüyoruz. Bu rüyayı göremeyenler utansın” ifadelerini kullandı.

Ahmet Davutoğlu Ülker Grubu ile akrabalığı nedeniyle kabine içinde Berat ve Serhat Albayrak tarafından sıkça eleştiriliren bakanlar arasında bulunurken, tıpkı Ali Babacan ve Mehmet Şimşek gibi Sabah yayın grubunda uzun süre haberlerine en az yer verilen isimler arasında yer almıştı. (Taraf)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.08.2014 13:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol