TERÖRİSTBAŞI ÖCALAN ÖĞRETMEN OLACAKMIŞ!

Bağımsız Milletvekili adayı Leyla Zana'nın bu sözleri çok tartışılacak...

24 Mayıs 2011 Salı 16:20
TERÖRİSTBAŞI ÖCALAN ÖĞRETMEN OLACAKMIŞ!

 BDP'nin Diyarbakır'da desteklediği bağımsız milletvekili adayı Leyla Zana'nın, Abdullah Öcalan'la ilgili sözleri çok ses getirecek. 

"Süreç artık önderliğimizin aramızda olması sürecidir. Gerillalarımızı artık aramızda, kendi içimizde görme sürecidir. Gün gelecek Öcalan kendi halkının arasında, bu halkın çocuklarına öğretmen olacak, o günlerin yakın olacağına inanıyorum"

Leyla Zana, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Hazro İlçesi'nin köylerinde çarpıcı açıklamalar yaptı. Kürtçe konuşan Zana, Kürt halkının çok acılar çektiğini, halkın korucu ve kontrgerilla nedeniyle karanlık bir dönem yaşadığını ileri sürdü. Leyla Zana, "Karanlık güçler her eve bir kıvılcım atarak Kürtler arasındaki birliği bu şekilde bozdu. Parti olarak tüm ezilmiş halkları kucaklayacağız. Oylarımız Kürdistan'a, barışa, kardeşliğe ve gerilla için verin" diye konuştu

'SÜREÇ, ÖCALAN'IN ARAMIZDA OLMASI SÜRECİDİR'

Hazro'nun Çitlibahçe Köyü'nde kendisi için kurban kesilmesine izin vermeyen Zana, köy meydanında köylülere hitaben bir konuşma yaptı.

"Bu süreç artık kendi kaymakamımızı, valimizi, kendi içimizde seçme sürecidir. Süreç artık önderliğimizin (Abdullah Öcalan) aramızda olması sürecidir. Gerillalarımızı artık aramızda, kendi içimizde görme sürecidir. Biz hükümete ortak olmak istiyoruz. Kabul ediyorlarsa birlikte yaşamaya varız. Kabul etmiyorlarsa kendimiz bunları yaratacağız. Gün gelecek, Öcalan kendi halkının arasında bu halkın çocuklarına öğretmen olacak.O günlerin yakın olacağına inanıyorum. Bu hükümet ya Öcalan'ın uzattığı barış elini tutup barışacak, veya biz halk olarak bu sistemin her şeyini reddedeceğiz."






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol