TERÖRDEN ÇOK CHP'YE ATEŞ PÜSKÜRDÜ!..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde genişletilmiş grup toplantısında konuştu...

05 Eylül 2012 Çarşamba 13:41
TERÖRDEN ÇOK CHP'YE ATEŞ PÜSKÜRDÜ!..

 Başbakan Erdoğan'ın konuşması: Madalya kazanan sporcularımızı kutluyorum.

Çatışmada 10 askerimiz şehit oldu, 8 askerimiz yaralandı, şehitlere rahmet diliyorum. Şehit annesi, "Ağlamayacağım, onları sevindirmeyeceğim" demişti. Ağlamayacağız, milletçe öfkeye kapılarak, terör örgütünü sevindirmeyeceğiz.
Karşımızda hiçbir kutsal değeri tanımayan, namertçe saldıran, taşeron bir örgüt var. Bu örgüt Türkiye düşmanı ülkelerden destek alıyor. Mertçe güvenlik güçlerinin karşısına çıkamıyor. Terör örgütü en küçük bir haysiyet izi bile taşımıyor. Terör örgütü son yıllarda AK Parti'yi hedef olarak belirledi. Bunun üzerinde durmak gerekiyor.
Terör örgütü hedefini değiştirip neden AK Parti'ye saldırıyor? Çünkü AK Parti çözüyor, Kürt kardeşlerimle kucaklaşabiliyor, halkımız da AK Parti ile kucaklaşıp iktidara taşıyor.
30 yıl boyunca iktidardaki her parti teröre muhatap oldu. İktidardaki parti terörü çözmek için kararlılık gösterirse terör örgütü iktidaradaki partileri yıpratmak için saldırdı. Terör örgütü asla amacından vazgeçmedi.
Partimizi kurduğumuz zaman Doğu ve Güneydoğu'da kuruluş çalışmalarındayız. Cizre'de vatandaşlarımızla sohbet ederken "Başkanım, OHAL'i kaldırın biz, sizden başka bir şey istemiyoruz" dediler. İktidara geldiğimizin daha birinci ayında OHAL'i kaldırdık. Terör örgütü ve destekçisi parti konuşuyorsa, bizim OHAL'i kaldırmamız sayesinde konuşuyor. Bu kardeşlerim gördüğü için AK Parti'yi birinci parti yaptı.
Biz diğer muhalefet partileri gibi Sivas'ın ötesine geçemeyen parti değiliz. Gelin o bölgede siyaset yapın. Anamuhalefet partisinin genel başkanı ve yanındakiler, Hakkari İl Başkanımızın ailesini aramışlar ve bu iş için destek istediler diyor. İl başkanımızın ailesiyle görüştüğümde, biz BDP ile ortak miting yapanlardan yardım isteyecek kadar düştük mü dedi.
Terör örgütüyle birliktesiniz o zaman. Tunceli milletvekili kaçırıldı diye haber çıktı, nasıl kaçırıldıysa? Dağa kaçırılmış, 6 saat yürümüşler, kusura bakmayın bunu kimse yutmaz. CHP'liler bunun üzerinden bir şeyler devşiriyorlar.
Dünyanın hiçbir yerinde teröre karşı verilen mücadelede bizdeki muhalefet kadar seviyesiz bir yaklaşım olmamıştır. Terörün değirmenine su taşıyorlar. Bu ülkede kimi muhalefet partileri düşmanımın, düşmanı dostumdur diyor. Siyasette düşman yoktur, siyasette rakip vardır. Terör örgütünün güdümündeki parti İmralı ağzıyla konuşuyor.
Türkiye'de AK Parti ile birlikte bir dönem kapanmıştır, yeni bir dönem açılmıştır. Türkiye'de siyaseti siyaset dışı kurumlar şekillendiremez. Siyaseti vesayetçi anlayış şekillendiremez. Siyaseti artık terör örgütü de şekillendiremez. Bunu tüm partiler böyle bilecek. O karanlık dönemler geri gelmemek üzere tarih oldu.
İlkelerimiz çerçevesinde yola çıktık, "Ya öleceğiz ya olacağız" dedik. Medya içerisinde bazı kalemler de hiç çekinmeden, utanmadan taşeronluk yapıyor. Bunların ne yaptığını, kimin değirmenine su taşığını biliyoruz. Görüyorlarki dünyada iktidarı 2 şey bitirir. Biri ekonomi diğeri terör.
CHP Genel Başkanı "Ortak çözüm" dedi. Yandaş medyaları "İlk kez adım atılıyor" gibi yansıttı. CHP'nin 10 maddesinde öneri değil tespit vardı. Ekranları başında bizi izleyen vatandaşlarıma sesleniyorum. CHP ve MHP'ye bir teklifte bulunuyorum. 3 arkadaşınızı belirleyin ben de hemen 3 arkadaşımı görevlendiriyorum. Atmamız gereken hangi adım varsa biz hazırız. Sorumlu davranmak, sağduyulu olmak yerine terörden nemalanmayı, terörden faydalanmayı düşünüyorlar.  CHP'nin teröre yönelik yapacağı hiçbir şey yok, ateşe benzinle gidiyorlar.
Ortak payda aynı AK Parti'ye AK Partili olana saldırı. Özellikle son aylarda BDP ile CHP arasında ne fark var. BDP bir şey söylüyor CHP hemen ardından papağan gibi aynı şeyi söylüyor. CHP ile BDP arasında bir fark var; biri sırt sıvazlıyor, biri sırt sıvazlatıyor.
Bunlar yıllarca silahları eleştiriyor gibi davrandılar. BDP'liler siyaset yapar gibi davranıyorş. Daha önce de söyledim bunların ipini terör örgütü elinde tutuyor. Bunlar bir bayram günü gittiler sırtlarını sıvazlattılar. Orada kameralar olmasa ellerini de öperlerdi. Sırtlarını sıvazlayan o PKK'lının elindeki kan BDP'nin sırtına bulaşmıştır. Bunlar o leke ile rezil ve alçak bir biçimde yaşayacaklardır.
Bedeli ağır olsa da er ya da geç millet galip gelecektir. Benim Kürt kardeşimle hainler arasındaki o çizgiyi çok net bir şekilde muhafaza ediyoruz. Terör örgütünün kutsalı yok bebeği de annesini de vurur ama asker hassas davranmak zorunda. Terör örgütünün  Kürt kardeşimin hakkını savunmak gibi bir derdi yoktur.
Bedeli ağır olsa da er ya da geç millet galip gelecektir. Benim Kürt kardeşimle hainler arasındaki o çizgiyi çok net bir şekilde muhafaza ediyoruz. Terör örgütünün kutsalı yok bebeği de annesini de vurur ama asker hassas davranmak zorunda. Terör örgütünün  Kürt kardeşimin hakkını savunmak gibi bir derdi yoktur.
Terör örgütü bizim bölgede yaptığımız yatırımları engellemeye çalışıyor. "Korktuğumuz için oy veriyoruz" diyorlar ama bu mücadeleyi birlikte yürüteceğiz. Benim bakanlarım, milletvekillerim oraya geliyorlar hem de tüm tehditlere rağmen. Siz de yüreğinizi ortaya koyun. Hakkari'de milletvekilimimz yok diye yatırımları durdurmadık.
Biz bir metrekarede bile kontrolü kaybetmiş değiliz. Siz bölücü terör örgütünün uzantısı partinin eş başkanına bakmayın. Onda yüz olsa zaten Kandil'e gider. Ne işin var TBMM'de. Hangi yüzle Meclis'te siyaset yapacaksın? Kandil'e çıksınlar. Bu parlamento içinde siyaset yapacaklarsa anayasa, hukuk ne gerektiriyorsa uymak zorundalar. Uymazlarsa zaten ben de yargıya, gerekeni yapıyoruz. Parlamentoda gereken neyse yapacağız.
Suriye'de büyük bir insalık dramı yaşanıyor. Suriye'de rejim bir terör devletidir. Ne yazık ki uluslararası camia Müslümanların kıyımına sessiz kalıyor. Suriye halkı için Türkiye sıradan bir ülke değildir. Tarihten gelen bir birlikteliği olan ülkedir. Biz ne Amerika'yız, ne Fransa'yız, ne Çin, ne Rusya. Bizim kayıtsız kalma şansımız yok.
Suriye kaynarken biz Suriye'ye sırtımızı dönemezdik. Attığımız her adımı inceden inceye hesap ediyoruz.
Sosyal medyadaki destekçileri "Sandıkla gelene saygı" diyor. Suriye'de sandık mı var? CHP, Suriye konusunda bizi pervasızca hedef alıyor. Objektif tavrımızı CHP takınmadı. "Kurda merhamet etmek, kuzuya zulümdür" CHP işte bunu yapıyor ve Baas rejimine destek veriyor.
İnsan Hakları Komisyonu Apaydın Kampı'na gitti. CHP ve BDP'li vekiller gitmedi. Bunlar beraber yatıp beraber kalkıyorlar. CHP Genel Başkanı kamplara tek başına gidebilir. Ama şov yapmasına müsade etmeyiz. 28 Şubat'ı aratmayan bayat manşetlerin farkındayız. Boğazına kadar kana batmış Esad'ın rejimlerini taşıyanlar kimler Sayın Kılıçdaroğlu?
Sosyalist Enternasyonel'e katıldın, sonuş bildirisine Suriye'deki zulümler kınanıyor. Bunların halkla işi yoktur, Türkiye'nin kaymak takımı bunlarla beraber. Ama biz hep halkın yanındayız.
Misafir, bizim geleneklerimizde kutsaldır, namus, şeref kadar mübarektir. CHP'nin bugün, takındığı çirkin tavır kendi tarihinde de bunu defalarca tekrarlamıştır. Stalin, Türkiye'ye sığınan Azerileri isteyince, CHP yönetimi teslim etti. Bugün CHP, Azerbaycan'a, Kırım'a, Arap kardeşlerimizin topraklarına göğsünü gere gere gidemez. Ama biz gideriz, farkımız budur.
CHP, yarın Şam'a gidecek yüz bulamayacak, biz gidip kardeşlerimizle kucaklaşacağız. Bunlar katil Esed'in sözcülüğünü yapıyor. Amaç Esed'in değirmenine su taşımak. Bu millet CHP eliyle Baasçılık yapılmasına, mezhepçilik provokasyonu yapılmasına müsade etmez.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol