Telefonları 4 Ay Boyunca Dinlenmiş!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ile Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız dün gözaltına alınmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 2 gazeteciyi 4 ay boyunca dinlemeye aldığı ortaya çıktı.

09 Haziran 2020 Salı 10:08
Telefonları 4 Ay Boyunca Dinlenmiş!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ile OdaTV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız gözaltına alınmıştı. Sabah saatlerinde evleri Terörle Mücadele polisleri tarafından basılan iki gazeteci, bir astsubay ile yaptıkları iddia edilen görüşmeler üzerinden “askeri casusluk” iddiasıyla suçlandı. Müyesser Yıldız, “Türk milleti beni kimlerin neden hedef gösterdiğini çok iyi biliyor” ifadelerini kullanmıştı.

Soruşturmanın Millî Savunma Bakanlığı’ndan istihbarat ve savcılık makamlarına yapılan şikâyet üzerine başladığı bildirildi.

MSB ŞİKÂYETÇİ OLMUŞ
Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre, soruşturmanın Milli Savunma Bakanlığı’ndan istihbarat ve savcılık makamlarına yapılan şikâyet üzerine başladığı bildirildi. Bunun üzerine savcılık, İstanbul’da İstihbaratçı Astsubay E.B’yi dinlemeye aldı. İddiaya göre, dinlemede astsubayın Müyesser Yıldız ve Dükel ile görüşmeler yaptığı belirlendi.

4 AY BOYUNCA DİNLEMİŞLER
Bunun üzerine soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 gazeteciyi 4 ay boyunca dinlemeye aldı. Savcılık, dün üç isim hakkında iki günlük gözaltı kararı çıkardı. Astsubay E.B., İstanbul’da gözaltına alındı. Yıldız ve Dükel’in astsubay ile yaptığı iddia edilen görüşmeleri “askeri casusluk” olarak gösterildi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.06.2020 10:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol