TEKMELEŞECEK HALE GELMİŞLER...

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasında Beyaz Saray’daki yemekte gerginlik yaşandığı, neredeyse masa altından tekmeleşecek hale geldikleri öne sürüldü.

13 Mart 2015 Cuma 12:49
TEKMELEŞECEK HALE GELMİŞLER...

 Hürriyet Washington Temsilcisi Tolga Tanış’ın “Potus ve Beyefendi” kitabında yer alan bir iddiaya göre, Gezi olaylarından sonra birbirlerinden hızla uzaklaşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama, 21 Ağustos’tan sonraki buluşmalarında masanın altından tekmeleşecek hale geldi. Erdoğan Mayıs 2013’te Beyaz Saray’daki Kırımızı Salon’da ABD Başkanı Obama ile yemek yemişti.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Tanış, kitabında olayın perde arkasını şöyle anlatıyor:
Hatta bunu sorduğum eski bir yönetim yetkilisi, “Amerika’nın ikili ilişkilerinde bu kadar keskin iniş çıkışlar yaşadığı başka bir ülke var mı?” dediğimde gülüp “Bütün müttefikler arasında o özellik bizim Türklerle olan ilişkilerimize özgü bir durumdur” demişti. Amerikalılar sadece, Hakan Fidan hakkında NSA belgeleri hazırlamadılar. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar da bu şekilde kriptolandı.
Akar için ABD’liler ne düşünüyordu. 18 Ekim 2012 tarihli belge, Amerikan Genelkurmay İkinci Başkanı Oramiral James Winnefeld’in o ay Türkiye’ye yapacağı ziyaret öncesi hazırlanmıştı. ABD’li komutan için yazılan tanıtım belgesinde Akar için şöyle deniyordu:
“Sizin asıl muhatabınız, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, harika İngilizce konuşuyor, parlak ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki çalışmalara ve gelişmeye tamamen hâkim.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.03.2015 13:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol