'TAYYİP BEYİN SAVAŞA İHTİYACI VAR'

TSK'nın Afrin harekatını değerlendiren Yalçın Küçük, 'Türkiye’nin girmesi, girse bile orada kalması çok zordur; onun için izin vermişlerdir' dedi

22 Ocak 2018 Pazartesi 21:23

TSK'nın Afrin harekatını değerlendiren Prof. Dr. Yalçın Küçük, "Tayyip Bey’in olağanüstü yüksek sesle bağırmasının arkasında Amerika’nın oradaki Kürt kuvvetlerine çekilin demiş olma ihtimalinin yattığını düşünebiliriz" ifadelerini kullandı.

Sol Haber'in sorularını yanıtlayan Yalçın Küçük, 'Kürtler’den 30 bin kişilik sınır ordusu kurmak istiyoruz' açıklamasının ardından ABD'nin ve askeri gücünü çeken Rusya'nın Afrin harekatına sessiz kalmasını şöyle değerlendirdi:

'ORADA KALMAK ÇOK ZORDUR ONUN İÇİN İZİN VERMİŞLERDİR'
"Tayyip Bey’in bir savaşa ihtiyacı var, ancak Türkiye’nin girmesi, girse bile orada kalması çok zordur; onun için izin vermişlerdir. Tayyip Bey bir Türk-Kürt çatışması görmek istiyor olabilir. Bir zafer istiyor. Çok bağırıyor Tayyip Bey, devamlı küfrediyor. Ancak şu da çok açık, hem Merkel’e hem de Macron’a bir şekilde söz verdi. Bir de bir laf var ortalıkta, Avrupa Birliği ile ilişkilerin yumuşamasından söz ediliyor. İlişki yumuşayacaksa Tayyip Bey oraya giremez. Girer ama kalamaz. O zaman şunu söyleyecek: Ben bağırdım, kükredim, korktular. Hatta şu da olabilir: Oradaki Kürtleri bir müddet geriye de çekebilirler. Yani Kürtlerin de çok fazla bağımsız olduğunu düşünemeyiz. Böyle olduğu zaman Tayyip Bey de büyük bir “zafer” kazanmış olur. Tayyip Bey’in bu tür bir savaşa ihtiyacı var. Ama ne yapabilir? Neyi engelleyebilir? Oraları Tayyip Bey’e verirler mi?"

'TAYYİP BEY, EZDİK, KÜRTLER KAÇTI DİYECEK. BUNA İHTİYACI VAR'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olağanüstü yüksek sesle bağırmasının arkasında 'Amerika’nın oradaki Kürt kuvvetlerine çekilin demiş olma ihtimalinin' yattığını düşünen Küçük, "Amerika istediği zaman çekilir, isterlerse bir gün sonra iki gün sonra gelirler. Ayrıca Esad da oradaki Kürtlerden memnun değil. Tayyip Erdoğan, kağıt üzerinde, itibari olarak Kürtlerin oradan çekilmesinden medet umuyor olabilir. Sonuçta hiçbir şey değişmez. Birinci söyleyeceğimiz nokta bu. Sabah gazetesi, Afrin’de kuşatma, kahramanlık diyor, artık bıçak kemiğe dayandı diyor. Tayyip Bey, çektik, ezdik, Kürtler kaçtı diyecek, Tayyip Bey’in buna ihtiyacı var. Batı da bunları hiçbir şekilde ciddiye almayacak. Her gün Sabah gazetesi alıyorum artık, çok masraflar yapıyorum bu şekilde. Her gün Sabah gazetesine bakıyorum, bunları yazıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

'AKP MHP'YE İLTİHAK ETTİ'
"Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir zafer hediye ediyorlar" sorusuna "Hiçbir şey hediye etmezler çünkü kalıcı değiller" yanıtı veren Küçük,  AKP'nin MHP’ye iltihak ederek faşizan bir parti olduğunu söyledi:

Afrin'de kalıcı değildir. Sonuçta hiçbir şey değişmez. Fırat Kalkanı’nda ne oldu? Artık ikinci noktaya geliyoruz. Siyasette son dönemde yaşananlardan sonra şunu sormak gerekiyor: AKP mi MHP’ye iltihak etti, MHP mi AKP’ye iltihak etti? Önemli nokta bu. Yalçın Küçük’e göre, AKP MHP’ye iltihak etti. Ne demektir bu? AKP daha da sertleşti, faşizan bir parti oldu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.01.2018 02:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
MURAT 2018-01-24 11:44:55

ÇOK KAREKTERSİZSİNİZ.BİR İNSAN VATANINI BU KADAR İTİBARSIZLAŞTIRILMASI! VATAN NEDİR? SİZİN İÇİN EMPERYALİST ABD TOPRAĞI