TARIMDA BÜTÜN VERGİLER KALKACAK!

Tarım politikalarını anlatan HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, dünyanın 7 milyara yaklaştığını ve hızla kıtlığa doğru gittiğini söyledi.

17 Şubat 2011 Perşembe 14:11
TARIMDA BÜTÜN VERGİLER KALKACAK!

Pamukoğlu, Avrupa Birliği’nin 1996 yılından itibaren Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tarım ve hayvancılığını bitirdiğini iddia etti. Gıda konusunda ülkeyi Amerikan ve İsrail şirketlerinin esir aldığını belirten Pamukoğlu, ‘’Şu an sizinle bir büyük şehrin marketine gidelim. Yiyeceklerin yüzde 60’ı yabancı. Amerikan ve İsrail şirketleri esir almış durumda. Mazotun hali belli, gübreniz belli; yani tarımın girdileri belli, çıktıları belli. Afyon’a da gitsek, Bolu’ya da gitsek aynı. Bolu’ya gittim, baktım elmalar hala ağaçta. Baktım, zamanı gelmiş, toplanması lazım, ama hala ağaçta duruyor. Niçin toplamadıklarında sorduğumda, Migros'un artık elma almadığını, çünkü yabancılara satıldığını söylediler. Kurban bayramında elde hayvan kalmayacak diyorlardı. Avrupa’da bir ineğe günde 2,5 euro destek veriyorlar. AB kendi çiftçisine 52 milyar euro destek veriyor. Bir besici bir büyükbaş hayvanını ihraç etsin, bin ile bin 300 euro civarında desteklemede bulunuyor‘’ dedi.

HEPAR olarak bir partinin ilk defa özel ekonomi kitabı yayınladığını söyleyen Pamukoğlu, "Kitabı ilk açtığınızda tarım ve hayvancılığı göreceksiniz. Tarım ve hayvancılıkla uğraşanların dudaklarını uçuklattıracağım. Bütün vergileri kaldıracağım. Bunun yolu yok, bana hiç kimse para nereden bulunacak demesin. Türkiye dünyada yolsuzluk ve rüşvette 6. sırada. Paralar çarçur ediliyor, paralar hırsızlarda. Ben bu mücadeleyi Türk gençliğiyle birlikte kazanacağım. Bu ülkenin orta sınıfı büyütülecek. Arazileri dağıtacağım. Kamu, hazine, milli savunma, milli emlak arazilerini işlenmesi için halka dağıtacağım. Ziraat mühendisleri ve veterinerlerini köylere göndereceğim. Orada yaşayacaklar, sadece maaş almaya gelecekler şehirlere. Herkesin dilinde olan, fakat gücü ve cesaretinin olmamasından dolayı bir şey yapılamayan toprak ağalığını kamulaştıracağım ve vatandaşa dağıtacağım. Bunlar yapılacaak ve herkes görecek‘’ şeklinde konuştu.

Demokrasinin iki bacağı olduğunu anlatan Pamukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Demokrasi kim, siz kimsiniz? Demokraside iki bacak vardır, bunlardan birincisi seçme ve seçilme. İkincisi denetleme, hak arama, hesap sorma. Siz hiç ikinci bacağı gördünüz mü? Ben görmedim. İki zaten yok, birinci de sağlam değil. Siz hangi demokrasisinden bahsediyorsunuz?.

Ziraat Odası'nın ardından esnaf ziyaretlerinde bulunan Osman Pamukoğlu, daha sonra parti binasında partililerle buluştu. 2011 genel seçimlerinde partisinin Karacabey milletvekili adayı Gönül Turan’ı basına tanıtan Pamukoğlu, daha sonra ilçe yönetimiyle basına kapalı olarak görüştü.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol