TAPUCU TRT'YE MÜZİK MÜDÜRÜ OLDU!

Sayıştay raporları sır gibi saklanan TRT’de her gün yeni bir skandal ortaya çıkıyor. Amasya’ya bağlı 46 nüfuslu köye kayıtlı 11 kişi TRT’de çalıştığı ortaya çıktı.

13 Şubat 2016 Cumartesi 14:15
TAPUCU TRT'YE MÜZİK MÜDÜRÜ OLDU!

 Bir başka skandal ise TRT Yönetim Kurulu Üyesi Recep Şahin’in 2 yıllık yüksek okul mezunu olan ve tapu dairesinde memur olarak çalışan yeğeninin, TRT Müzik Dairesi’ne müdür olarak atanması…

Skandallar zinciri CHP Milletvekili Atilla Sertel ‘in TRT Alt Komisyonu toplantısında TRT Genel Müdürlüğü’ne yazılı olarak yönelttiği sorulara verilen yanıtlarla ortaya çıktı..

Tapucu yeğen TRT Müzik Kanalına Müdür oldu

İşta Atilla Sertel’in açıklaması;

-TRT Yönetim Kurulu üyesi Avukat Recep Şahin’in kızı ve yeğenlerinin kurumda çalışıp çalışmadıklarını ve hangi görevlerde bulunduklarını sormuştum. Gelen cevaplar hayli ilginç. Gelen yanıtta iki yıllık okul mezunu olan ve Tapu Dairesi’nde memur olarak görev yapan yeğen Nasuh Şahin’in Ağustos 2014 tarihinde TRT’ye atandığı belirtiliyor. Nasuh Şahin, atandıktan tam iki ay sonra takip memuru, bir yıl sonra da Müzik Daire Başkanlığı’nda Müdür yapılıyor. Yani Tapu Memuru, TRT’de bir yıl içinde müdürlük mertebesine yükseliyor.

TRT Şahin ailesine çalışıyor

-Recep Şahin’in diğer yeğeni Baha Şahin’in de, TRT Spor Kanal Koordinatörlüğü’nde görev yaptığı vurgulanıyor. Ama Baha Şahin’i kurum içerisinde çalışırken görenlerin sayısı oldukça az. Baha Şahin’in kuruma gelmediği ve bankamatik memuru gibi görev yaptığı iddia ediliyor. Yine Yönetim Kurulu üyesi Av. Recep Şahin’in kızı Rabia Neva Şahin, Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’na memur olarak yerleştiriliyor, 1 Ağustos 2014 tarihinde de TRT’nin Eğitim Dairesi Başkanlığı’nda araştırmacı olarak çalışmaya başlıyor. Recep Şahin’in kızı ve yeğenleri kurumda önemli birimlerde görev yapmaya devam ediyor.

Atilla Sertel’e TRT’den verilen yanıtlarda başka skandallar da var. TRT eski Genel Müdürü, Samsun Valisi İbrahim Şahin’in görev yaptığı 2007-2014 yılları arasında 2.080’i açıktan, 257’si naklen olmak üzere 2.337 kişinin TRT’ye atandığı ortaya çıktı.Bu atamalarda en fazla göze çarpan detay ise TRT eski genel müdürü İbrahim Şahin’in Köyü olan 46 kişinin yaşadığı Amasya Akyazı Köyü’nden 11 kişinin TRT’de çalışıyor olması…Atilla Sertel detayları şöyle anlattı;

Amasya’nın TRT Köyü

-İbrahim Şahin’in köyü olan Amasya Akyazı Köyü nüfusuna kayıtlı kaç yakınının TRT’ye yerleştirildiğini sorduk. Verilen yanıt aynen şöyle: ‘TRT’de şu anda Amasya Akyazı Köyü nüfusuna kayıtlı 11 personel bulunmakta olup, bunların TRT eski Genel Müdürü İbrahim Şahin ile akrabalık ilişkileri ve dereceleri bilinmemektedir.’ Bu kişilerin isimleri ve akrabalık dereceleri TRT çalışanları tarafından dahi bilinmektedir. Öğrendiğimiz kadarıyla köyde 46 kişi yaşıyor. 1 Kasım seçimlerinde 35 kişi oy kullanmış. 46 kişinin yaşadığı küçük bir köyden 11 kişi TRT’de çalışıyor. Bu demek oluyor ki köy nüfusunun büyük çoğunluğu TRT’de görev yapıyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.02.2016 14:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol