TANTAN, SURİYELİ GERÇEĞİNİ AÇIKLADI!

Eski İçişleri Bakanı Tantan, Suriye politikasıyla ilgili çok çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Tantan, "Ateş Türkiye'ye sıçrayabilir" dedi.

11 Temmuz 2017 Salı 21:20

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Suriye politikasında yapılan hatalar nedeniyle Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'tan dışlandığını belirtti. Tantan, "Bu süreçte ABD ve hiç ilgisi olmayan Rusya, Suriye'de komşumuz oldu. Türkiye özellikle BOP çerçevesinde ABD-İngiltere ve İsrail'in izlediği politikaları izledi. Bu noktada hem Doğu Akdeniz açısından, hem Kıbrıs açısında Türkiye kaybetti. İsrail kazandı" diye konuştu.

İran'ın Irak'taki gibi Suriye'de de etkin güç haline geldiğini bildiren Tantan şunları anlattı:

"Doğu Akdeniz havzasından dışlandık. Kıbrıs ve Ege adalarındaki taviz vermemiz gelecekte büyük tehditlerle karşı karşıya bırakacak. 18 ada işgal edilirken ses çıkaramadıysak bu, Kıbrıs müzakerelerinde bize verilen vaatlerin sonucu. Ne vaatler verildi ki bu işgal hakkında konuşamıyoruz? Kıbrıs konusunda kayıt altına alınan tavizlerimiz önümüzdeki günlerde karşımıza çıkacak. Görünen o ki Kıbrıs'ta ABD Geçitkale Üssü'nü ve bir deniz üssünü orada işgal edecek. Böylece Türkiye Kıbrıs'ta da İngiliz ve ABD üsleriyle dışlanmış olacak."

Sadettin Tantan, "ABD ve Rusya Suriye ve Ortadoğu politikasında birlikte hareket ediyorsa, her yerde üs kazanırken, Doğu Akdeniz'de üsler kazandıysa, Almanya da bölgeye gelmek için her türlü çabayı gösteriyorsa, AKP'nin gerçekleri görmesi gerekiyor. Kıbrıs'ta artık merhum Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'tan özür dilenmesi gerekiyor. Ona çok büyük saygısızlık yapıldı, itibarsızlık derecesinde yok sayılmak istendi, mücadelesi adeta hiçten sayıldı" dedi.

"SURİYELİLER BİR PROJE..."

Türkiye'de Suriyelilerin büyük bir sorun olmaya devam edeceklerinin anlaşıldığını ifade eden Tantan, "Türkiye, Suriyelilere her alanda büyük masraf yaptı ve yapmaya devam ediyor. Batı ayrıca bu konuda verdiği sözlerini yerine getirmedi. Bu insanlar da aç, yoksul, cahil bırakılarak Türkiye'ye tehdit oluşturmaya başladı. Özellikle mafya tipi yapılanmalar da bunlar içinde giderek şekillenmeye başladı. İşin özü bu aslında. Diğer taraftan sadece FETÖ değil, halkın bilmediği, arşivlerin bilgisinde olan diğer cemaatler de Türk halkının zihinleri yıllar içinde çökertmek istedi. Türk kimliğinin ve inanç kimliğinin çökertilmesi çabası ortada. Suriye'deki mültecilerin de getirilmesi bununla alakalı. Bunda da büyük mesafe alındı" dedi.

Tantan sözlerini şöyle noktaladı: "Bu iki ülke kendi içinde iç kavgaya doğru sürüklenip, küçük devletçiklere bölündü ve bunda muvaffak oldular. Türkiye de bunun taşeronluğunu yapmış gibi gözüküyor şu anda. Irak'ta ABD işgalinden sonra ABD ve İngiltere bir politika uyguladı. Asırlardır birlikte yaşayanları düşman yaptı. Suriye için de aynısı oldu. Bundan ders çıkarıp, bu tehditlere bir önlem alınmazsa Türkiye'ye de bu sıçrayabilir."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.07.2017 00:01
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol