TAM KADRO 'HAYIR' DEDİLER...

MHP'nin önergesini reddettiler...

25 Aralık 2015 Cuma 01:31
TAM KADRO 'HAYIR' DEDİLER...

 TBMM Genel Kurulu’nda MHP Grubu, 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturmaları’nın hükümete yönelik bir darbe olup olmadığının araştırılması amacıyla bir önerge verdi. Önergede, 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturmaları ile ilgili AK Partililerin ‘darbe, montaj, dublaj, kumpas’ iddialarının araştırılması istendi. 17-25 Aralık Operasyonlarının darbe olup olmadığının araştırılmasını öngören önerge, yapılan oylamada AK Partili vekillerin ‘hayır’ oyuyla reddedildi.

Kim Ne Dedi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural:17-25 Aralık hükümete kurulmuş bir darbe planı ise bu darbe girişimi süreçlerinin sonuna kadar araştırmayan namerttir. Tüm vekillerini bu konunun araştırılması konusunda oy kullanmaya davet ediyorum.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök: Tartıştığımız önerge tam da AKP’nin işine yarayacak bir önergedir. Bu önergede AKP’li vekillerin dile getirdiği iddiaların darbe, montaj, dublaj iddialarının araştırılması. Darbe ise darbe olduğu montaj ise montaj olduğu ortaya çıkarılsın. AKP’nin iddialarını önemsiyoruz.biz bu bakımdan bu önergeyi destekliyoruz.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken: Bugüne kadar görüşülen önergelerin tamamı AKP oylarıyla reddedildi. Kendileri açısından büyük rahatsızlık duyanlar bu konuda Meclis’in bir komisyon kurmasını sağlayacak şekilde oy kullanırlar. Vicdandan gelen ses dillenir ve parmaklar o şekilde kalkar.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.12.2015 01:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol