TALATPAŞA KOMİTESİ SÖZDE SOYKIRIMI LANETLEDİ

Sözde Ermeni Soykırımı’nın yıldönümü olarak adlandırılan 24 Nisan gününde İzmir Talat Paşa Komitesi ve Cumhuriyet Güçbirliği Heyeti İzmir Bostanlı Vapur İskelesi önünden toplanarak, Şehit Diplomatlar anıtı önüne kadar yürüdü.

25 Nisan 2011 Pazartesi 02:13
TALATPAŞA KOMİTESİ SÖZDE SOYKIRIMI LANETLEDİ

 Dört kilometrelik yürüyüş boyunca “ Ne ABD ne AB, tam bağımsız Türkiye”, “ Soykırım değil, vatan savunması yaptık”, “ Hocalı’nın hesabı sorulacak”, “ Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “ Oylarımız Lozan kahramanı Perinçek’e” sloganları atıldı. Çevredeki insanların da alkışlarla destek verdiği yürüyüş sonunda Şehit Dipomatlar Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşmlar yapıldı. İlk konuşmayı USMER İzmir Başkanı Orhan Ayber yaptı. Ayber şunları söyledi:” Ülkemizi bölmeyi ve parçalamayı hedefleyen emperyalist ülkeler bununla yetinmemiş, Rum-Pontus, Süryani, Keldani, İyon katliamı ve son olarak Dersim soykırımı yalanları ile tarihteki sicili en temiz olan Türk ulusuna çirkin saldırılarına devam etmektedirler. İşte bu nedenle sahte ve yalan bu iddialara karşı ulusal direncimizi tarihi gerçeklerle göstermekle yükümlüyüz. Bu bizim namus borcumuzdur.”

 Ayber’in ardından konuşan araştırmacı-yazar Yılmaz Dikbaş, Türkiye’yi tehtid eder gibi her sene “Ermeni” yalanının ortaya atıldığını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:” Ben İngiliz Devlet Arşiv’ine de girdim. Oradaki belgelerde de 1914-1918 yılları arasında Türkler ve Ermeniler arasında bir çatışmanın olduğu yazıyor ama hiç bir belgede “Türkler Ermenilere soykırım yaptı” yazmıyor. Bu bir yalan. 3 yıl önce bazı kişiler kendilerini aydın olarak nitelndirip Ermenilerden Türkler adına özür dilemişlerdi. Şimdi bu sözde aydınların yüzüne Mehmet Perinçek’in Çarlık Rusya, Sovyet ve Rus arşivlerinde yaptığı araştırmalar sonucunda yazdığı kitapları fırlatma zamanıdır, bu kitaplar onların yüzüne tokat gibi inecektir.”

 KARABAĞ GAZİSİ: “ DÜNYA AZERBAYCAN’A YAPILAN SOYKIRIMI GÖRSÜN”

 Ermeni militanlarca işgal edilen Karabağ’da gazi olan Nahit Canbakışlı’nın konuşması sık sık vatandaşların alkışları ile kesildi. Canbakışlı “Sözde Ermeni Soykırımı” na karşı durmanın bir milli dava olduğunu ve bu davaya sağ, sol gözetmeksizin her türlü ideolojiye sahip vatandaşların sahip çıkması gerektiğini vurguladı ve konuşmasına şöyle devam etti:” Bu davaya sadece Talat Paşa Komitesi ve İşçi Partisi sahip çıktı. Şundan artık eminiz; Nerede Talat Paşa Komitesi varsa, nerede İşçi Partisi varsa, nerede Doğu Perinçek varsa kimse orada bize bu soykırım iftirasını atamaz. Dünya gelsin de Azerbaycan’daki, bize yaptıkları soykırımı görsün.”

              Seksen yaşındaki bir vatanseverden, beş yaşındaki çocuğa kadar her yaştan insanın tek bir ağızdan soykırım yalanına karşı haykırdığı yürüyüşte en dikkat çekici isim katledilen Boğazlayan Kaymakamı Kemal Bey’in torunu Yalçın Güvenci oldu.Konuşmaların ardından grup, marşlarla ve ellerinde Türk bayrakları ile alanı terk etti.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol