SÜRPRİZ DEĞİŞİKLİKLER...

CHP'de 1 Kasım seçimleri için oluşturulan aday listesinde sürpriz değişiklikler oldu. İşte PM'de onaylanan o isimler...

18 Eylül 2015 Cuma 09:54
SÜRPRİZ DEĞİŞİKLİKLER...

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin 1 Kasım seçimlerine katılacağı milletvekili adayları PM’de kararlaştırıldı. Merkez Yönetim Kurulu’ndan gelen listede bazı değişiklikler de oldu.

 
MURAT ÖZÇELİK ADAY GÖSTERİLMEDİ
 
7 Haziran seçimlerine İstanbul 3. Bölge 7. sıradan milletvekili seçilen Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik 1 Kasım seçimleri için aday gösterilmedi. Özçelik’in sırasına, 9. sırada yer alan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu kaydırıldı.
 
KORAY ÇALIŞKAN LİSTEYE GİREMEDİ
 
Parti Meclisi üyelerinin Koray Çalışkan ismine itiraz ettiği ve yapılan oylama sonucu Çalışkan’ı listeden çıkarttıkları öğrenildi. Doç. Dr. Koray Çalışkan, MYK’da İstanbul 3. Bölge 9. sıra için Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeliğinden istifa etmişti.
 
İstanbul 3. bölgede listeden çıkartılan Koray çalşıkan’ın yerine Seyhah Erdoğdu konuldu. Erdoğdu, 7 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı gösterilmemişti.

YAKUP AKKAYA SÜRPRİZİ
 
PM’de diğer bir sürpriz Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ismi üzerinde yaşandı. CHP‘den istifa eden eski Üsküdar müftüsü İhsan Özkes’in yerine, sıra kaydırılarak Akkaya listeye girdi. Yakup Akkaya, İstanbul Birinci Bölge 11. sıradan aday gösterildi. Akkaya da, 7 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı gösterilmemişti.
 
İLGEZDİ YERİNİ KORUDU
 
Hakkındaki bazı iddialar nedeniyle, yeniden aday olup olmayacağı merak konusu olan Gamze Akkuş İlgezdi, İstanbul Birinci Bölge ikinci sıradaki yerini korudu.
 
Yeni dönemde aynı bölgede Şafak Pavey, Gürsel Tekin, Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal, Akif Hamzaçebi, Oğuz Kaan Salıcı, Onursal Adıgüzel, İlhan Kesici ve Ali Özcan da listedeki yerini korudu.
 
İNCE VE BAYKAL DA YERİNİ KORUDU
 
Eski Genel Başkan Deniz Baykal ile Muharrem İnce de yerini koruyan milletvekillerinden oldu. Baykal, Antalya ikinci sıradan, İnce ise Yalova birinci sıradan tekrar aday gösterildi.
 
ARDAHAN VE KAHRAMANMARAŞ BU İSİMLERE EMANET
 
Türkiye’nin Duşanbe Büyükelçiği’nden istifa eden eski Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, Ardahan milletvekili adayı olarak listeye girdi. Eski RTÜK üyesi Ali Öztunç da, Kahramanmaraş birinci sıradan milletvekili adayı olarak gösterildi. CHP bu iki ilde milletvekili çıkaramamıştı.
 
Gaziantep Milletvekili, birinci sırada yer alan Mehmet Şeker’in yerine Gaziantep Belediye Başkan adayı olan Akif Ekici getirildi. Şeker, 4. sıraya kaydırıldı. Tokat Milletvekili, birinci sırada yer alan Orhan Düzgün’ün yerine de Kadim Durmaz aday gösterildi. Tunceli’de de değişikliğe gidilerek iş adamı Gürsel Erol birinci sıradan aday gösterildi.
 
UMUT ORAN LİSTEDE YOK
 
Adaylık başvurusu yapan Sosyalist Enternasyonel Genel Başkan Yardımcısı, 24. Dönem İstanbul Milletvekili Umut Oran ve Genel Başkan Başdanışmanlarından Erdal Aksünger aday gösterilmedi. Aday listeleri bugün 17.00’ye kadar YSK’ya teslim edilecek.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.09.2015 10:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol