SP'NİN ADAYI BELLİ OLDU!

Saadet Partisi'nin (SP) cumhurbaşkanı adayı, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu oldu.

01 Mayıs 2018 Salı 11:38
SP'NİN ADAYI BELLİ OLDU!

SP cumhurbaşkanı adayını açıkladı. SP, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olmayacağını açıklamasının ardından Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak belirledi. Temel Karamollaoğlu için kullanılacak sloganın ise "Türkiye'ye bilge başkan" olacağı açıklandı.

Temel Karamollaoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Biz sözümüzün eriyiz. Bu da biizm şiarımız. Ama biz bunu söylerken kimseyi incitmek, küçük düşürmek niyetinde değiliz. Tam tersi onları uyarmak, onlara yol göstermek için yaparız.

Garip gurebanın hakkını yetim hakkı korur gibi koruyacağız. Çevremizde yalakaların öbekleşmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Farklı fikir ve düşüncelere önem verecek, hoşumuza gideni değil, haklı olana kulak vereceğiz. İnsanlarımızın ömrünü tükettiği şehirlere yaşanabilir bir hüviyet kazandıracağız.

"OHAL'İ KALDIRACAĞIZ"

Türkiye'mizi normalleştireceğiz. Nasıl bir durumdayız ki bu ifadeyi kullandım? Şu anda biz OHAL'le yönetiliyoruz. Olağanüstü hal normal değildir. İktidara geldiğimizde yapacağımız ilk şey OHAL'in kaldırılması olacaktır. Şiddete başvurmadığı sürece farklı fikirleri öenmseyeceğiz.

5A'dan ayrılmayacağız, onlar şunlardır: Birincisi akıldır. Akıl Allah'ın insana bahşettiği en büyük nimettir. Akıl bir işin sonunu görmek demektir. Akılla hareket etmezseniz Şam'da namaz kılacağız derken, sonra 15 senede çıkamazsınız. Ülkeyi tek akılla değil, ortak akılla yönetme yoluna gideceğiz. Bu istişare demektir.

İkincisi adalettir. Suçlu olan kızım Fatıma da olsa adaletten ayrılmayacağız. Hakkın adaletini mutlaka tesis edeceğiz. Hakimin adil karar verebilmesi için imkan yok. Mahkemede derdest edilen hakimler var. Bunu görenin adil karar verebilmesi mümkün değil.

Üçüncüsü ahlaktır. Ahlak bir toplumun mayasıdır. Ahlek ve maneviyat olmadan bir ülke kalkınamaz. Yönetimde mutlaka ahlakı hakim kılacağız.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU KİMDİR?

Aslen Sivas’ın Gürün ilçesinden olup 1941 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk ve ortaöğrenimini çeşitli illerde tamamladı. 1960’da burslu olarak gittiği İngiltere’de Manchester Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Enstitüsü, Tekstil Teknoloji Bölümünden 1964 yılında mezun oldu. 1967 yılında aynı üniversitede yüksek lisansını tamamladı.

Aynı yıl Türkiye’ye dönerek Sümerbank’ta proje mühendisi olarak işe başladı. 1967’de Devlet Planlama Teşkilatında uzman olarak görev aldı. 1967 – 72 yılları arasında DPT’de Tekstil Sektör uzmanı olarak çalıştı.

Askerlik hizmetinden sonra iki yıl özel sektörde çalıştı. 1975’de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürü olarak görev yaptı. 1977 yılında Milli Selamet Partisinden Sivas Milletvekili seçildi. Parlamento çalışmalarında KİT Komisyonu Üyeliği yaptı ve Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi olarak Türkiye’yi temsil etti. 1978’de Parti Genel Kurulu Üyeliğine seçildi.

1980 askeri müdahalesinden sonra 1987 referandumuna kadar aktif siyasetten uzak kaldı. 1980’lerde bir müddet özel müşavirlik yaptı ve daha sonra bir tekstil firmasında Genel Müdürlük ve Koordinatörlük görevlerinde bulundu.

SİVAS BELEDİYE BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

Referandumla birlikte politik hayata geri döndü ve Refah Partisi Genel İdare Kurulu Üyeliğine seçildi. 1989 yılında Sivas Belediye Başkanlığına seçildi. Bir dönem Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra 1994 Mahalli İdareler Seçimlerinde aynı ilde yeniden Belediye Başkanı seçildi. 

SİVAS MİLLETVEKİLİ OLDU

1995 Genel Seçimlerinde Refah Partisinden Sivas Milletvekili olarak Parlamentoya girdi. Bu dönemde NATO Parlamenter Asamblesi Üyesi olarak görev yaptı. Aynı dönemde Refah Partisi Grup Başkanvekilliğine seçildi. Bu görevini Refah Partisinin kapatılmasına kadar sürdürdü.

Refah Partisi’nin Anayasa Mahkemesince kapatılmasından sonra Fazilet Partisine katıldı. 1999 seçimlerinde Sivas’tan yeniden Milletvekili seçildi. Bu yasama döneminde NATO Parlamenter Asamblesi Üyeliği devam etti. Mayıs 2000 tarihinde yapılan Saadet Partisi kongresinde Genel İdare Kurulu Üyeliğine seçildi ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

İyi derecede İngilizce bilen Karamollaoğlu, evli ve 5 çocuk babasıdır.

BAHÇELİ: SON YILLARIN EN POPÜLER SİYASETÇİSİ

Karamollaoğlu'nun adaylığına ilişkin ilk yorum MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den geldi. Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, "Hayırlı uğurlu etsin. Son yılların en popüler siyasetçisi olmuştur" dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.05.2018 02:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol