SÖZLER ERDOĞAN'IN SÖZLERİ OLUNCA...

AKP’li üyeler, “Elinizde belge varsa mahkemeye verin” diyerek Sağ’ın konuşmasına sert tepki gösterdi. Sağ, sözlerin kime ait olduğunu söyleyince salonda buz gibi bir hava esti.

23 Kasım 2016 Çarşamba 11:16
SÖZLER ERDOĞAN'IN SÖZLERİ OLUNCA...

CHP İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, İBB’nin Kasım ayı olağan toplantısında, Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin isimlerinden bahsetmeden, kentle ilgili açıklamalarını okudu. AKP’li üyeler, “Elinizde belge varsa mahkemeye verin” diyerek Sağ’ın konuşmasına sert tepki gösterdi. Sağ, sözlerin kime ait olduğunu söyleyince salonda buz gibi bir hava esti.

İşte AKP’Li üyelerin tepki gösterdiği Erdoğan ve Davutoğlu’nun o açıklamaları;

Tayyip Erdoğan:

“Geçmişte hem yeterli imar alanının olmayışı hem de merkezi yerlere yönelik aşırı talepten dolayı yüksek bina ihtiyacı makul görülebilirdi. Artık dikey yapılaşmadan yatay yapılaşmaya geçmemizin zamanı gelmiştir. Kesinlikle dikey mimariye müsade edilmemelidir. Belediyeler otopark için ücret alırlar ama otopark yapımına gelince hiçbir projede otopark var mı yok mu kontrol etmezler”

Ahmet Davutoğlu:

“İstanbul kadar modernite tarafından hırpalanmış şehir sayısı az bulunur”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki:
“Belediyeler mali yönden Sayıştay, idari işlemleri açısından İçişleri Bakanlığı tarafından denetleniyor. Ama imar açısından denetleyen yok. Ancak bir şikâyet olursa denetlenebiliyor. Hızla gelişen şehirciliği disiplin altına almaz, doğru kurallarla doğru yönlendirmezsek şehir cinayetleri sürecek. Son dönemde imar planı tadil miktarında büyük artış var. İnsanlar rant peşinde. Verilen yoğunluk artışlarıyla şehirlerde adeta cinayet işleniyor”

 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol