SON ANKETTE BEKLENEN SONUÇ!

'Türkiye Monitörü Raporu'nun kasım ayı sonuçlarına göre, bu pazar seçim yapılsaydı 3 parti barajı aşarak parlamentoya girebilecekti.

26 Aralık 2017 Salı 00:30

İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından her ay yapılan ve Türkiye çapında 12 ilde 1537 kişi ile görüşülerek gerçekleştirilen "Türkiye Monitörü Kasım 2017 seçim anketi" sonuçlarına göre, eğer bu pazar seçim olsaydı, AKP, CHP ve İyi Parti barajı aşarak parlamentoya girebilecekti.

​Cumhuriyet'in aktardığı habere göre, seçim anketinde Türkiye gündemini meşgul eden iç siyaset, ekonomi ve dış politika gibi konulara yer verilerek seçmenin nabzı tutuldu.

​Anket sonuçlarına göre, kararsız seçmen sayısındaki artışın hem AKP, hem CHP hem de MHP'yi olumsuz etkilediği görülürken, İyi Parti'nin durumuna ilişkin şu tespitte bulunuldu:

"Kurulduğu günden itibaren İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından yapılan iki araştırmada da İyi Parti'nin barajı aştığı görülmektedir. İyi parti dışındaki partilerde önemli oy kayıpları gözlemlenmektedir."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.01.2018 00:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
cumhur atakan 2018-01-09 16:28:54

ya ne kadar yanlış ve sahtekarca bir haber yapılıyor olgu oluşturmaya çaılışılıyor. Kimin çanağına su taşıyorsunuz. Size ağzım dolusu küfür etmek gerek ama terbiyemiz müsade etmiyor