ŞOK! KÖŞK'TE SARSICI GELİŞMELER...

Abdullah Gül ve ailesine ait bilgilerin, Köşk’te çalışan M.K tarafından Aktroller’i yöneten Başbakanlık danışmanlarına aktarıldığı ileri sürüldü.

25 Ağustos 2014 Pazartesi 10:09
ŞOK! KÖŞK'TE SARSICI GELİŞMELER...

 “Başbakanlık’taki Twittergate” skandalı Köşk’e de uzandı. İddialara göre, Köşk’te çalışan M.K. isimli köstebeğin, Gül ve ailesine ait mahrem bilgileri “Aktrolleri” kontrol eden Başbakanlık’taki danışmanlara aktardı. Gül, tespitin ardından köstebeği yanından uzaklaştırırken, Hayrünnisa Gül’ü isyan noktasına getiren “gelişmelerden birisininde” bu olay olduğu konuşuluyor.

Taraf gazetesinden Hüseyin Özay'ın haberi şöyle:

Taraf’ın ortaya çıkardığı, “Başbakanlık’taki Twittergate” skandalı Köşk’e de uzandı. Cumhurbaşkanı Gül ve ailesine hakaretler eden, bürokratlar ve muhalif gazetecileri “şantaj” yapan “Aktrolerin”, Köşk’te köstebek çalıştırdıkları ortaya çıktı. Köşk’te çalışan M.K. isimli köstebeğin, Gül ve ailesine ait mahrem bilgileri “Aktrolleri” kontrol eden Başbakanlık’taki danışmanlara aktardığı belirlendi. Gül, tespitin ardından köstebeği yanından uzaklatırırken, Hayrünnisa Gül’ü isyan noktasına getiren “gelişmelerden birisininde” bu olay olduğu konuşuluyor.

Köşk’te yaşanan “köstebek” skandalının hikâyesi şöyle:

“GİZLİ ARŞİV” SADECE BİRİSİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün, veda resepsiyonunda bazı köşe yazarlarına yönelik tepkisi, gözlerin Cumhurbaşkanı Gül ve ailesine ağır eleştirilerde bulunan ve Aktroller tarafından kontrol edildiği öne sürülen sahte twitter hesaplarına çevrilmesine yol açmıştı. Söz konusu sitelerden birisi olan son dönemde, BDDK, SPK ve İMKB başkanlarını “hain”, muhalif gazetecileri de “gözaltına alınacaklar” listesine koyan “Gizli Arşiv” isimli hesabın şifresinin, Başbakanlık ve iki hükümete yakın gazetenin bilgisayarından kullanıldığı tespit edilmişti. Taraf’ın, “Twittergate skandalı” başlığı ile kamuoyuna duyurduğu, Twitter skandalı şimdi de Köşk’e uzandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve ailesi hakkında hakaret içeren yayınlar yapan Aktrollere ait hesapların, Köşk’te çalışan bir danışmandan yardım aldıkları belirlendi. Aktrollerin söz konusu köstebeği ise Cumhurbaşkanı Gül’ün talimatı üzerine başlatılan bir operasyon ile yakalandı.

KORU VE HİSARCIKLIOĞLU’NUN GÖRÜŞMEELERİNİ SIZDIRDILAR

Operasyon süreci yaklaşık iki üç ay önce başladı. Cumhurbaşkanı Gül’ün yeniden AKP’nin başına geçmesine yönelik tartışmaların başlaması ile birlikte, Aktrollere ait hesaplardan Gül ve ailesine yönelik adeta saldırı başlatıldı. Bu süreçte, Cumhurbaşkanı Gül’ün, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve ünlü köşe yazarı Fehmi Koru ile yaptığı görüşmelerle ilgili Aktrollere ait hesaplardan sürekli yayın yapılmaya başlandı. Bu gelişme üzerine Cumhurbaşkanı Gül, kendisi hakkında ve ailesi hakkında yıpratma kampanyası düzenleyen, özel bilgileri Twitter üzerinden paylaşan kişilerin kim olduğuna yönelik bir çalışma yaptırdı. Büyük bir gizlilik içinde yürütülen çalışmanın sonucunda ilginç bilgilere ulaşıldı.

KÖSTEBEK BİLGİ AKTARIYORMUŞ

Başbakanlık’ta “Aktrollere” ait hesapları kontrol eden danışman ekibin, Köşk’te bir köstebeği olduğu yani muhbiri olduğu belirlendi. İncelemede, M.K. isimli danışmanın Gül’ün yaptığı her görüşmenin ayrıntılarını ve ailesi ile ilgili bilgileri anında Başbakanlık’ta görev yapan danışmanlara aktardığı saptandı. Ve bu bilgilerin de, aktrollere ait hesaplardan yayınlandığı belirlendi. Bunun üzerine, M.K. isimli köstebek uzaklaştırıldı. M.K. isimli köstebeğin, Cumhurbaşkanlığı’nda görev yapan personel hakkında sık sık Başbakanlığa rapor sunduğu, raporlar doğrultusunda Gül’ün kadrosunda kimin hangi görüşte olduğunun da tespit edildiği öğrenildi. Başbakanlık’tan, Köşk’e gönderilen tasfiye edilecek personel listesinin de, söz konusu köstebeğin raporları doğrultusunda hazırlandığı kaydedildi.

GÜL YANINA 50 KİŞİ ALACAK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Köşk’ten inerken yanında istediği kadar personel götürme yetkisi bulunuyor. Gül, yanında koruma, danışman ve sekreterler dâhil 50 kişi götürme kararı aldı. Gül’ün isimlerini ilettiği personeller dışındaki tüm isimler M.K. tarafından Başbakanlığa iletildi. Başbakan Erdoğan da bahçıvandan temizlikçiye kadar herkesin Köşk’ten gönderilmesi ve hemen tamamının düz memur yapılması talimatı verdi.

AKTROLLER PANİKTE

Taraf’ın, Aktroller tarafından kontrol edilen “Gizli Arşiv” isimli sahte twitter adresi ile ilgili yaptığı haber, söz konusu hesapları kontrol eden Başbakanlık ve AKP’deki bazı isimlerin telaşa kapılmasına yol açtı. Twitter şirket merkezinin, hesaplarla ilgili hiçbir şekilde paylaşımda bulunmadığını ifade de eden “Aktroller” gün boyunca, mesaj atılan bilgisayarların tespit edilip edilmeyeceğini araştırdı. Bu konuda güvenlik birimlerinden de destek istendi. Ancak, bu konuda bir sağlıklı bilgi elde edilemeyince, Taraf’ın bu konudaki yayınlarının “itibarsızlaştırılması” için mesaj atılması kararlaştırıldı.

Başbakanlık, 'Gizli Arşiv' adlı Twitter hesabının Başbakanlık'taki bir bilgisayar tarafından da kullanıldığı yönündeki iddiaları yalanladı. Basın merkezinden yapılan yazılı açıklamada, şöyle dendi: "Söz konusu Twitter hesabında veya benzer hesaplarda, Başbakanlık'ın IP numarasının kullanıldığının tespit edildiği biçimindeki iddialar da gerçeği yansıtmamaktadır. Nitekim anılan iddialara dair, Başbakanlık Hukuk Müşavirliği'ne veya Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'na adli makamlardan herhangi bir yazının ya da bir bilginin ulaşmamış olması da bu tür haberlerin tümüyle hayal mahsulü olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.”

DAVUTOĞLU DA RAHATSIZ

Ankara kulislerinde, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlık koltuğuna oturması ile birlikte, Başbakanlık’taki danışman ekibinin de kademeli olarak değiştirileceği konuşuluyor. Başbakan Erdoğan’ın, danışmanlarının bir kısmını Köşk’e çıkaracağı bazılarını ise Başbakanlık’ta bırakacağı öne sürüldü. Davutoğlu’nun, Aktrollerle ilgili hesaplar üzerinden yapılan yayınlardan rahatsız olduğu belirtiliyor. Yeni dönemde “devletten maaş alan” üst düzey kamu personelinin, sahte hesaplar üzerinden yayın yapmasına izin verilmeyeceği iddia ediliyor. Aktroller tarafından, kontrol edilen sahte hesapların tamamının bilgisinin devlette olduğu da Ankara kulislerinde konuşulan bilgiler arasında yer alıyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.08.2014 17:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol