ŞOK İDDİA!

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Gazze için srail’de demediğini bırakan Erdoğan ile ilgili öyle bir iddia ortaya attı ki...

18 Temmuz 2014 Cuma 11:21
ŞOK İDDİA!

 Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, gazete yöneticileriyle biraraya geldiği toplantıda Başbakan Erdoğan’ı eleştirdi ve bugün keskin İsrail eleştirileri yapan AK Parti’nin geçmişte, İsrail’in üye olması için OECD vetosunu kaldırdığını iddia etti.

İhsanoğlu, bu durumun yine bugün AK Parti Genel Başkanı olan Numan Kurtulmuş tarafından sert ve gerçekçi sözlerle eleştirildiğini vurguladı. İşte İhsanoğlu'nun o sözleri:

NUMAN KURTULMUŞ AĞIR ELEŞTİRMİŞTİ

"Siz İsrail’e karşı bir şey söylüyorsunuz. Fakat medyada Sayın Numan Kurtulmuş’un Has Parti başkanıyken, Ak Parti ile İsrail münasebetleri hakkında söylediği sözler var. Türkiye’nin, İsrail’in OECD üyeliği için yıllardır devam eden vetosunun bu hükümet tarafından kaldırılmasını tenkit ettiği sözler var."

ATOM ENERJİ KURU VETOSU'NU DA KALDIRDILAR

"Sosyal medyada gördüm ve hatırladım. Yine OECD’ye benzer bir durum Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nda yaşandı. Türkiye yine imzaladı."

BEN DOKUZ SENE İSRAİL'İ SUÇLADIM

"Şimdi bana diyorlar ki, İsrail’i suçlamıyor. Ben dokuz sene boyunca İsrail’i suçladım. Bu konuda ben ünlü Goldstone raporunu hazırlattırmış adamım. İsrail tarihinde ilk defa Gazze’ye saldırdığında BM tarafından hazırlattırılan ünlü rapordur bu."

GAZZE SALDIRILARI RESMİ RAPOR OLDU

"BM Gerçekleri Tespit Eme Komisyonu benim teklifim üzerine kuruldu ve bu komisyonun başkanı Güney Afrikalı biriydi ve hazırlanan rapor yine Musevi bir hâkim tarafından karara bağlandı. Yine bizim çalışmalarımız sayesinde Gazze saldırıları resmi rapor haline geldi, tarihinde ilktir. Bütün bunları yapan bir insana söylüyorlar bunu. Bunları ciddiye almak enerjinizi boşa harcamaktır."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.07.2014 12:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol