'SİZ NE BİÇİM HAKİMSİNİZ?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada cumhuriyet.com.tr Yayın Yönetmeni Oğuz Güven hakkında tutuklama kararı veren hakime seslendi.

16 Mayıs 2017 Salı 15:23
'SİZ NE BİÇİM HAKİMSİNİZ?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında yaptığı konuşmada cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven'in tutuklanmasına sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Cumhuriyet gazetesi internet sitesi sorumlusu bir tweet atıyor, yanlış diye değiştiriyor sen misin onu atan alınıyor ardından tutuklama. İnsanda biraz vicdan olur ya, ne biçim hakimsiniz siz, ne biçim savcısınız siz. Böyle bir rezalet olabilir mi? Oğuz Güven hapishaneye gülerek gitti, o da biliyor ki içeride olmakta dışarıda olmanın farkı kalmadı artık. Türkiye Cumhuriyeti'ni yarı açık cezaevine çevirdiler. Bunun hesabını birlikte soracağız. Birlikte mücadele edeceğiz.

Aralarında Akın Atalay, Murat Sabuncu var. Tam 198 gündür tutuklular. FETÖ terörünü savunmakla suçlanıyorlar. Ama bunların hayatlarının tamamı FETÖ ile mücadele ile geçti. Hangi adalettek bahsediyorsunuz.

BAŞBAKAN'A ÇAĞRI 

İki tane genç eğitimi açlık grevi yapıyorlar. Nuriye Gülmen ve Semih Akça. Allah aşkına ne günahı var bunların? Başbakan'a sesleniyorum; genç eğitimcilerin ölümüne seyirci kalmayın. Ailelerle görüşün dertlerini dinleyin. Buradan o 2 kardeşime de rica ediyorum, açlık grevinden vazgeçiniz.

"TOPLUMA GÖZDAĞI VERİLMEK İSTENİYOR"

Hiçbir askeri darbe döneminde bu kadar acılar yaşatılmadı. 15 Temmuz'u fırsat bilip karşı darbe yaptılar. Kontrollü darbeyle üzerimize geldiler. Bu insanlık dramları boşuna yaratılmak istenmiyor. Topluma gözdağı verilmek isteniyor. Neden 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu'na görev yaptırmıyorlar? Biz neyin ne olduğunu biliyoruz. 'Evet'in vebali çok diye söylemiştim. Ortak olanlar bugün derin bir pişmanlık içinde.

"ÜLKEYİ NASIL OLDU DA BU HALE GETİRDİNİZ?"

Referandum sürecinde en çok kullandığım cümle 'freni patlamış bir kamyon gibi yokuş aşağı gidiyoruz'. Türkiye'nin ne olacağı belli değil, herkste derin bir endişe var. Çöken bir devlet yapısıyla karşı karşıyayız. 15 yıldır memleketi yönetiyorlar. 15 yıldır koalisyon yok. Peki, 15 yıl sonunda siz ülkeyi nasıl oldu da bu hale getirdiniz? 

"BATI'DAN DERS ALMAYA BAŞLADILAR"

Suriye'ye ders vereceğiz diye yola çıkanlar şimdi Batı'nın güçlü devletlerinden des almaya başladılar. Bu benim ağırıma gidiyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti uygar bir devlet olmak zorundadır. Türkiye Cumhuriyeti devleti demokratik bir devlet olmak zorundadır. Putin ile Trump arasında gidip geliniyor. Türkiye tarihinde daha önce böyle bir şey yaşanmadı.

ENGELLİLERE ÇAĞRI 

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasına Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin var olan engelli kadrosuna personel almadığını söyledi ve ekledi: 'Seçimler yaklaşıyor, orada gerekli dersi verin' 

"ATATÜRK, ANNESİNİN MEZARINA 13 GÜN SONRA GİDEBİLDİ" 

Gazi Mustafa Kemal: Ben Sürgün olacağım yere götürülürken benimle görüşmesi engellenen annem Sirkeci rıhtımında acılar içinde bırakılmış oluyordu. 

Bir anne, oğlu sürgüne gönderilirken, bugün pek çok annenin yaşadığı gibi hayır ve dua ile onun dönmesini beklemekti. 

Mezarı başında Atatürk şunları söyledi: Allah'ın ve annemin huzurunda diyorum ki, milli hakimiyet uğrunda canımı vermek benim için vicdan ve namus borcudur. Ve biz geçmişte bu ülkenin tarihine imza atmış kadınları ve erkekleri hep saygıyla andık. Onların kimlikleri ve yaşam tarzları farklı olabilir. Ama bugün bayrağımız dalgalanıyorsa milli mücadeleyi verenlere ve onları doğuranları saygıyla anmalıyız.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol