'SİZ KİMSİNİZ?'

Başbakan Erdoğan, Ak Parti İl Başkanları toplantısında konuştu, bakın kimlere 'siz kimsiniz' dedi?

25 Ekim 2013 Cuma 12:12
'SİZ KİMSİNİZ?'

 İşte Erdoğan'ın açıklamasından satır başları: 

Mehmet Akif'in dedesinin köyündeki camiyi yeniden ayağa kaldırıyoruz. Tarihe sahip çıkmak lafla olmaz, uygulama ile olur. Kafkaslara git AK Parti'yi görürsün, Ortadoğuya git AK Parti'yi görürsün.

ASKER KAÇAKLARINA ÇAĞRI
Çalışma biliyorsunuz tamamlandı. Düzenleme bugün Resmi Gazete'de yayınladı. Birçok spekülasyon yapılıyor. TSK'nın bilgi ve düşüncelerine değer veriyoruz. Burada bize teklifleri talepleri gelmiştir. Bu talep üzerinden çalışarak bütçe yılı olması nedeniyle 1 Ocak kararını verdik. İnşallah 1 Ocak 2014'ten geçerli olacak şekilde muvazzaf askerler süresini er ve erbaşlar için 15 aydan 12 aya indirdik. Sadece uzun dönem er ve erbaşları kapsıyor. Kısa dönemde bir değişiklik yapmıyoruz. BAKA'ya kalmış 600 bin kişi var. Söylemek istemiyorum ama kaçak durumundaki kişiler hakkında çalışma yaparak yakalayıp hemen askerliğe teslim etmeleri lazım.

KAMPLAŞTIRMALAR TAMAMEN YAPAYDIR
Cumhuriyetimiz kuruluşunun 90'ncı yılını kutladığımız bu günlerde herkes kabul etmelidir ki Cumhuriyet bir grubun değil, 76 milyonun tamamını cumhuriyetidir. Hepimizin ortak değeridir. Cumhuriyet üzerine yapılan kamplaştırmalar tamamen yapaydır. Bir kesim özellikle de elitler cumhiriyetin yegane sahibi olarak görmüşlerdir. İtirazları ise cumhuriyet karşıtlığı olarak gördüler.

SİZ KİMSİNİZ?
Artık şu soruyu çekinmeden sorabiliyoruz: Sizi cumhuriyetin tek ve yegane sahibi yapan kim? Siz kimsiniz? Kendiniz dışındakilere kibir sergileme hakkını nereden alıyor sunuz?

BÖBÜRLENME OLMAZ
Cumhuriyetin tapusu 76 milyonun üzerine kayıtlıdır. Herkes her vatandaş eşit derecede bu cumhuriyetin sahibidir. Cumhuriyeti kuran parti diye böbürlenme olmaz.
Hiç kimse millete aptal deme, koyun deme haddine sahip değildir. Bu cumhuriyeti de bu cumhur, bu millet kurmuştur. Cumhuriyetin içinde 36 etnik unsur var. Kimse farklı olanı dışlayamaz. Başörtülü de başı açık da bu Cumhuriyet'in sahibidir.

SANAL DÜŞMANLAR
Onlarca yıl bir bürokratik elit oluşturulmuş ve Cumhuriyeti millletten bağımsız yönetmek istemişlerdir. Bu sistemin devam etmesi için sanal düşmanlar yaratılmıştır. En küçük demokratik adımlar bile Cumhuriyet tehlike altında diyorlardı. Tehlikenin farkında mısınız dediler, Cumhuriyet mitingleri düzenlediler.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.10.2013 15:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol