SİYASETİN TAKVİMİ DEĞİŞTİ...

Soma'da meydana gelen maden faciasının ardından Başbakan Arnavutluk gezisini iptal ederken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da partisinin MYK toplantısını iptal etti.

14 Mayıs 2014 Çarşamba 11:03
SİYASETİN TAKVİMİ DEĞİŞTİ...

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soma'da meydana gelen kaza nedeniyle Arnavutluk'a yapacağı ziyareti iptal etti. Başbakan'ın Soma'ya gideceği bildirildi...

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan, Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden kazası nedeniyle yarınki Arnavutluk ziyaretini iptal etti. Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı; "Başbakanımız Sayın Recep Erdoğan, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan elim facia nedeniyle Arnavutluk'a yapacağı ziyareti ertelemiş bulunmaktadır. Sayın Başbakanımız, bu akşam Keçiören'deki ikametine intikali sonrasında Arnavutluk Başbakanı Sayın Edi Rama ile bir telefon görüşmesi yaparak, Türkiye ile Arnavutluk arasında "Stratejik Ortaklık ve Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) Kurulmasına İlişkin Ortak Açıklama" metnini imzalama ve ilk toplantısını gerçekleştirme amacıyla 14 Mayıs 2014'te Tiran'a yapılması planlanan ziyaretin Soma'da yaşanan elim hadise nedeniyle bir başka tarihe ertelenmesinin daha uygun olacağını ifade etmişlerdir. Arnavutluk Başbakanı Rama ise Soma'daki facianın kendilerini de derinden üzdüğünü belirterek, Arnavutluk halkı adına, faciada hayatlarını kaybedenlerin ailelerine taziye, yaralananlara şifa, kurtarma çalışmaları için de başarı dileğinde bulunmuştur."

CHP MYK TOPLANTISI İPTAL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden kazasının ardından partisinin yarın yapılması planlanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısını iptal etti.

Soma Kaymakamı'nı arayarak kazaya ilişkin bilgi alan Kılıçdaroğlu'nun yarın saat 12.00'de özel uçakla Soma'ya gideceği öğrenildi.








Ümit KOZAN / ANKARA

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.05.2014 11:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol