'SINIRDA BARZANİ'YE DEVLET KURULUYOR...'

MHP Genel Başkan adayı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Halk TV'de soruları yanıtladı.

29 Nisan 2017 Cumartesi 00:47
'SINIRDA BARZANİ'YE DEVLET KURULUYOR...'

Referandum ve dış politikayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Özdağ, yeni parti kurulup kurulmayacağı ile ilgili soruya da “istişareler devam ediyor” şeklinde cevap verdi.

 İşte Özdağ’ın açıklamalarından öne çıkanlar:
Almanya’dan bir ekonomik yardım istenmiş. Bundan daha 1 ay önce nasyonel sosyalist olmakla suçladınız, bugün dönüp ‘ekonomik yardım yap’ derseniz bunu kendi kitlenize nasıl izah edeceksiniz? Hani Başkanlığı desteklemiyordu, hani Türkiye’nin gelişmesine karşıydı? Bir finans kriziyle de karşı karşıya kalacağız gibi görünüyor.
YSK YÖNETİCİLERİNİN HEPSİ ADALET ÖNÜNDE HESAP VERECEK”
Bu şaibeli ve kirli bir referandumdur. Ve bu referandumun kirli olmasının önünü açan YSK yöneticilerinin hepsi adalet önünde hesap verecektir. YSK, TBMM’nin yerini işgal etmiştir. YSK, aldığı kararla Türk halkına ihanet etmiştir. Nasıl bakacaksınız Türk halkının yüzüne?
“YENİ PARTİ İÇİN İSTİŞARELERİMİZ DEVAM EDİYOR”
Biz Türk milliyetçileri olarak istişare toplantılarımıza başladık. Yurdun değişik yerlerinde bu toplantılar devam ediyor. Sonuçta istişarelerimiz neticesinde biz nasıl 16 Nisan’dan önceki süreçte gerçekleştirdiğimiz mücadelemizi nasıl verdiysek bundan sonra da aynı başarılı mücadeleyi belirli bir zemine oturtarak devam edeceğiz.
“2018’İN BAHARINDA VEYA YAZINDA BASKIN SEÇİM OLABİLİR”
Erdoğan’ın kullandığı bütün kavgacı dile rağmen ne ‘evet’ diyenler ne ‘hayır’ diyenler çatışma içersine girmedi. Bu yüzden ‘evet’ diyenlere de ‘hayır’ diyenlere de teşekkür ediyorum. YSK başaramadı ama halkımız başardı. Öte yandan ‘hayır’ diyen yurttaşlara da teşekkür etmek istiyorum. Olağanüstü şartlarda, teröristlikle suçlandıkları bir ortamda büyük bir demokratik davranış gösterdiler ve oylarına sahip çıktılar. Ama yapamayacakları bir şey vardı o da YSK’nın yaptığını düşünmek. Onu da kimse düşünemedi zaten. 2018 baharında veya yazında baskın seçim olabilir.
“SINIRDA BARZANİ’YE DEVLET KURULUYOR”
Sınırda ABD fiili bir tampon oluşturuyor. Ve YPG araçları ve ABD kuvvetlerine ait araçlar birlikte devriye geziyorlar. Ve biz ABD ile NATO müttefikiyiz. Suriye topraklarından Türkiye’ye saldırılar gerçekleşiyor. Türkiye’nin bu saldırılara karşı kendini koruması tabii ki hakkıdır. Bunu tartışmaya gerek yok. Sincar’da ve Karaçok’ta operasyon yapıldı, bunların mesajı önemlidir. Bundan sonraki aşamada ABD NATO müttefiki Türkiye’yi mi tercih edecek yoksa Suriye’nin değişik parçalara bölünmesine sebep olani Barzani’ye devlet kuran bir politika mı izleyecek bunu Ankara’nın çok iyi görmesi gerekiyor.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol