"SİLAHLARINIZI BIRAKIN, AİLELERİNİZLE BULUŞUN!"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör örgütü üyelerine, "Silahlarını bıraksınlar, gelsinler, dönsünler ve aileleriyle buluşsunlar" çağrısında bulundu.

21 Eylül 2011 Çarşamba 19:03

 Almanya'nın Stuttgart kentinde temaslarını izleyen gazetecilerle sohbet eden Gül, kamuoyunda "eve dönüş yasası" olarak bilinen Topluma Kazandırma Yasası'nı anımsatarak bir kişinin adam öldürmemesi ve silahını teslim etmesi halinde işlemlerinin yapıldığını ve ailesine teslim edildiğini belirtti.

Gül, "Bu şekilde gelip silahını bırakıp, yetkililere müracaat eden ve ailesine kavuşanlar var. Bunları her zaman söylüyoruz. Sanki hiç bu yollar yokmuş gibi davrananlar da var. Bunun için bilmeyenlere buradan tekrar seslenmek isterim; silahlarını bıraksınlar, dönsünler, gelsinler ve aileleriyle buluşsunlar" dedi.

CUMHURBAŞKANI GÜL: HEM MİSAFİR HEM EV SAHİBİ GİBİYİM

Cumhurbaşkanı Gül Stuttgart'ta Almanya gezisi üzerine Türk basın mensuplarıyla bir araya gelerek sorularını cevaplandırıdı. Gül, Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin Prusya krallığı ile Osmanlı İmparatorluğu dönemine, 300 yıl kadar geriye uzandığını vurguladı. Gül, ''Avrupa'da herkes birbiriyle çok savaştı, çok kan döktü, ama birbiriyle savaşmayan iki millet var. Türkler ve Almanlar'' dedi. Almanya ile Türkiye arasında 29 milyar dolar ticaret hacmi olduğuna dikkat çeken Gül, Almanya'nın Türkiye'nin en büyük ticaret partneri olduğunu söyledi ve bu ziyaretinin ilişkilere yeni bir ivme kazandıracağını kaydetti. Gül, burada kendinizi nasıl hissettiniz sorusuna Kayseri Konya, Diyarbakır'a gidince nasıl karşılanıyorsa, burada da öyle karşılandığını belirtti. Gül, ''Sadece bir fark var. Ellerinde sadece Türk bayrakları değil Alman bayrakları da vardı. Kendimi aynı Türkiye'de gibi hissettim. Hem misafir hem ev sahibi gibiyiz burada'' dedi.

VİZEYİ TAM KALDIRMAZLAR

Cumhurbaskanı Gül, ikli görüşmelerde en çok ele aldığı konulardan birisinin de vize konusu olduğunu, Alman hükümetinin kararıyla vizenin tamamen kalkmasını mümkün görmediğini söyledi. Bunun AB kararlarıyla  mümkün olabileceğini söyleyen Gül, Almanya'nın sadece vizeyi kolaylaştırmayı düşündüğünü kaydetti. Gül, AB ile müzakerelere başlamamış ülkelere bile vize kaldırılırken, üyelik için müzakerelerin sürdüğü Türkiye'ye vize uygulamasının kabul edilemeyeceğini vurguladı.

DİL TESTİ

Aile birleşiminde dil testini de ikili görüşmelerinde devamlı gündeme getirdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, dil öğrenmenin elbette gerekli olduğunu, dil öğrenmeyen kişinin ne kendisine ne çevresine yararı olabileceğini kaydetti,  ancak aile birleşiminde dil testinin insan hakları açısından doğru olmadığını söyledi. Gül, Almanların dil testini kaldırmak istemediklerini, buna gerekçe olarak, '' Zorlamasak hiç öğrenmeyecekler'' dediklerini belirtti.

TESLİM OLSUNLAR

Cumhurbaşkanı Gül güneydoğudaki olaylar nedeniyle bir Gül affı olacak mı sorusuna ''Bu yönde geçerli olan bir yasa var. Eğer bir kimse adam öldürmediyse, silahını bırakıp teslim olur. Böyle örnekler var, ailesine kavuşanlar var. Silahlarını bıraksınlar, dönsünler, ailelerine kavuşsunlar'' dedi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol