ŞER CEPHESİ KURMUŞLAR...

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu...

08 Temmuz 2014 Salı 12:06
ŞER CEPHESİ KURMUŞLAR...

 Başbakan'ın konuşmalarından satır başları şöyle:

Cumhurbaşkanlığı vizyon seçimimizi halkımıza açıklayacağız. Cumhurbaşkanı seçilirsek neler yapacağımızı bu belgeyle kamuoyuna açıklamış olacağız. Yol haritamızı kamuoyuna duyuruyoruz, yazıya döküp belgeleştiriyoruz. Cuma günü açıklayacağımız vizyon belgemizden sonra alanları daha kalabalık dolduracağız. Cumhurbaşkanlığı seçimleri hep zor geçti. İstanbul’da cumhurbaşkanını halk seçsin mitingi yapmıştık. Halk için seçilmesi 2007’de ortada çıkmış bir konu değildir, tarihi daha eskiye dayanmaktadır. Bu makamın millete yüklediği faturayı gördük.

1989’da Merhum Özal cumhurbaşkanı olmak istiyor, darbeden emekli komutan buna karşı çıkıyor. Buna SHP yani dönemin CHP’si de karşı çıkıyor. Merhum Özal’a sivil diktatör gibi kavramlarla hakaret ediyor. Bir CHP’li vekil çıktı, imam hatip mezununun cumhurbaşkanı olduğunun hayal olduğunu ifade etmişti. Biz 2007 Nisan ayında Sayın Gül’ü aday olarak belirledik. Daha birinci turda anayasa mahkemesine gittiler. Bu hukuk cinayeti maalesef mahkemede onaylandı.

2007'de Cumhurbaşkanını seçeceğimiz zaman Özal'a kurulan şer cephesi bize karşı da kuruldu. Özal, Demirel ve Sezer seçilirken 367 şartı aranmadı. Hatta o zaman CHP'nin Genel Başkanı Baykal, 'Anayasa Mahkemesi 367 şartını kabul etmezse çatışma çıkar' diyerek mahkemeyi tehdit etmiştir.

Darbe heveslileri bize karşı olmuşlardır. 27 Nisan bildirisiyle milli iradeyi yok saymaya çalışmışlardır. Son 12 yılda hilelere, komplolara, tehditlere, statükoculara boyun eğmedik. Egemenlik milletindir dedik. İsmet İnönü zamanında 'Egemenlik Milletindir' sözü Meclis'ten kaldırılmıştır. Demokrat Parti döneminde kazınarak yeniden oraya yazılmıştır.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.07.2014 12:08
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol