'SEN HANGİ TABANDAN YANASIN'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

12 Haziran 2012 Salı 14:00
'SEN HANGİ TABANDAN YANASIN'

 İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Biz tutuklu vekiller yargılanmasın demiyoruz. Onları halk seçti. Gelip TBMM'de görevlerini yapsınlar. Onların durumu düzeltilmedikçe sizin demokrasi karnenizde hep kırık olur.
Çocuk işçilikle mücadelemiz yok. 3 milyona yakın çocuğumuz çalışmak zorunda. Çalışan çocukların yüzde 64'ü kazandığı parayı ailesine teslim ediyor. Bu yapı sağlıklı bir yapı değil.
Geçen hafta bir yol haritası önerdik. Bu öneri hem yurtiçinde hem yurtdışında büyük etki uyandırdı. Hangi şehit ailesine gitsem kullandıkları ortak bir cümle var 'İnşallah bu son olur, başkasının çocuğu ölmez.' Çözelim bu sorunu. Biz siyaset kurumuyuz. Bu sorunu çözmek bizim görevimiz. Bu sorun 30 yıldır çözülmüyorsa bunun sorumluluğu birilerindedir.
Siyasetçinin görevi toplumu ayrıştırmak değildir. Bir arada, özgürce yaşamayı sağlamalıdır siyasetçi. Her zaman her yerde bir sorun varsa buna en sağlıklı çözümü üreten Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur. Biz M. Kemal'in şu sözünü hiç unutmadık 'Benim naçiz bedenim elbet bir gün toprak olacaktır, ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır.'
Testi kırıldıktan sonra yol gösteren çok olur. Biz testi kırılmadan yol gösterdik. Bizim önerimiz belli. Gelin bir araya konuşalım dedik. Bir şeyi hafızalardan silmeyeceğiz. Uludere'de 34 kişi öldü 2 AKP'li taban tabana açıklama yaptı. Başbakan'a sesleniyorum. Sen hangi tabandan yanasın

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Recai V ural 2012-06-12 16:01:05

Şimdiye kadar G.MUSTAFA KEMAL 'den aklından çıkarmadığın sözlerinden yanlız Benim naciz vücudaum toprak olaçak.TC ilelebet payidar kalaçaktır" mı kaldı.Pes yani sn.Başkan !