Şehit Sayısı Doğru mu? Ali Türkşen Açıkladı...

Kardak kahramanı Emekli Kurmay Albay Ali Türkşen, İdlib'te şehit olan askerlerimize yönelik saldırıyı ve AKP'nin söylemlerini değerlendirdi.

04 Mart 2020 Çarşamba 06:31
Şehit Sayısı Doğru mu? Ali Türkşen Açıkladı...

Saldırı anında ve sonraki günlerde de toplumun açıklanan şehit sayısına itibar etmediğini ve buna yönelik kendisine de sosyal medyadan çok sayıda soru yöneltildiğini belirten Türkşen, "Bu tür güvensizlik ne yazık ki var. Çünkü bize bugüne kadar birçok konuda yalan söylediğine defalarca şahit olduğumuz bir hükümet var işbaşında. Bu gerçek bunu kimse inkar edemez. Defalarca bugün a dediğine yarın b demiş bir hükümet var. İnsanların yapılan açıklamalara güvensizliği de bundan zaten. İnsanlar artık inanmıyor.

"ŞEHİT SAYISI AÇIKLANDIĞI GİBİDİR"
Ama bu şehit konusunda rakamı farklı verebileceklerini pek düşünmüyorum. Çünkü o askerlerimiz ulaşılabilir durumdaydı. Diyelim ki hükümet 36 dedi ama 37 şehidimiz var bunu gizlemek olmaz çünkü o bir kişinin anası vardır, babası vardır, karısı vardır, çocuğu vardır, kızkardeşi vardır yani mutlaka biri, yakını akrabası vardır. Benim yakınım nerede diye sorar herhalde. Yani haber alamıyorum diye sorar herhalde. Zaten eşimiz dostumuzdan aldığımız haberler olsun hatta bir yakıınımızın çocuğu da o bölgede yaralandı tedavi görüyor şu anda. Zaten ortada bir çatışma yok. Uçaktan atılan bombanın patlaması ve onun yarattığı basıncın etkisiyle hayatını kaybediyor evlatlarımız. O yüzden sosyal medya üzerinden ortaya atılan bu tür spekülatif sözlere pek itibar etmemek gerekiyor. Bu tür bilgileri yaymamak gerekiyor." dedi.

Bizim TV'ye konuşan Türkşen'in diğer açıklamaları:
"2 MİLYON KİŞİ ÖLDÜRSEN NE OLUR?"
Hükümet sürekli şehitler tepesi boş kalmayacak, şehitlerin kanı yerde kalmayacak vs gibisinden açıklamalar yapıyor. 2 bin 100 rejim unsurunu öldürdük falan diyorlar. Şöyle mi diyorsunuz insanlara terazi 36'ya karşılık 2 bin 100 kişi öldürdük. Tüccar mantığı yani. Bir evladımıza karşı 1 milyon kişiyi öldürsen ne olur? O bir kişi bir dünya sen onun evine git onlara anlat bakalım. Sen hava desteği sağlamadan oraya o çocukları göndermeyecektin. Hava desteği olmadan kara unsurlarını harekete geçirmeyecektin. Ondan sonra 2 bin 100 kişiyi etkisiz hale getirdim diyorsun banane arkadaş 2 milyonu kişiyi getirsen ne olur? Sen orada bir canını korumayadın.

"JAPONYA OLSAK HERKES İNTİHAR EDERDİ"
Japonya olsak yöneticilerin tamamı intihar ederdi ama bizde 36 şehidimize karşı öyle bir hava var ki, "kardeşim daha ne yapalım. Sen gelsen daha mı az olucaktı. Bu iş böyle falan' havasındalar.  Bir asker bir baba olarak da üzülüyorum. Tabiki bir görev sözkonusu olduğunda cepheye gidelim ama bu kayıpların yanlış bir politika yüzünden olduğunu da görmezden gelmeyelim. Sen önce politikanı düzgün yap. 

"ERDOĞAN'DA SUÇLULUK DUYGUSU YOK"
İki gün sonra konuşan Cumhurbaşkanı'nın o anki tutumuna beden diline baktığınızda yüreğinde en ufak bir acı taşıdığı izlenimine kapılmıyorsunuz. Kendisini daha önce çok daha duygusal hatta gözyaşları içinde gördük başka konularda. Yüreğinde büyük bir acı hissettiği insanın konuşması yoktu. Ben bu işi yanlış yaptım diyecek bir ruh hali de yok zaten. En ufak bir suçluluk hissetmiyor. Artık benlik duygusu iyice oturmuş bünyesine. Bundan sonra da değişecek değildir.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.03.2020 06:39
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol