SEÇİMİN KADERİNİ BU İLLER BELİRLEYECEK

Türkiye hızla seçim sürecini yaşarken anketler havada uçuşuyor, adeta fikir birliği yapmışcasına tüm anketler herhangi bir iktidar alternatifini ortaya koymuyor. İşte seçimlerin kaderini belirleyecek başlıca kentler...

21 Mayıs 2011 Cumartesi 12:57
SEÇİMİN KADERİNİ BU İLLER BELİRLEYECEK

 ADANA: AK Parti, hem referandumda yüzde 50'yi bulamadığı hem de belediyeyi MHP'ye kaptırdığı Adana'dan, başbakanın danışmanlarından ve partinin önde gelen ismi Ömer Çelik'i aday gösterdi
.

DİYARBAKIR: BDP ile en büyük mücadelenin verildiği kentte yine bölgenin önde gelen isimlerinden Mehdi Eker aday. İkinci sırada ise Galip Ensarioğlu aday gösterildi.


KARABÜK: AK Parti'nin MHP'ye yerel seçimlerde yenildiği bu ilden partinin önde gelen ismi eski Meclis Başkanı ve Bakan Mehmet Ali Şahin aday gösterildi.


ANTALYA: Başbakan Erdoğan'ı bile isyan ettiren bir sonuçla belediye başkanlığının kaybedildiği, referandumda da 'hayır'dan yana tercih kullanan Antalya'ya, partinin merkez sağa en yakın isimlerinden Savunma Bakanı Vecdi Gönül aday gösterildi.


İZMİR: AK Parti'nin her zaman şansının az olduğu kentlerden biri olan İzmir'de partinin sol kökenli bakanı Ertuğrul Günay ve yine bakan olan Binali Yıldırım ön sıralardan aday gösterildi.


ESKİŞEHİR: Referandumda 'hayır'ın önde çıktığı ve seçimden önce CHP'ye geçen Yılmaz Büyükerşen'in belediye başkanlığı yaptığı kentte Eskişehir'in üniversite çevrelerinde tanınan bir isim aday gösterildi. Başbakan'ın medya ve iletişim stratejistlerinden Nabi Avcı bu kentte yarışacak.


TEKİRDAĞ: CHP'nin AK Parti'yi geride bıraktığı diğer bir kent olan Tekirdağ'da dah önce bu kentten seçilen Tevfik Ziyaeddin Akbulut yine aday.


AYDIN: Hem referandumda hem de yerel seçimlerde kaybedilen kentler arasında olan Aydın'da yine partinin bölgede en aktif vekillerinden Mehmet Erdem aday


MERSİN: Referandumun 'hayır'cı kenti ve CHP'li belediyenin yönettiği kentte bakan Zafer Çağlayan aday gösterildi.


ORDU: Ak Parti'nin yerel seçimlerde kaybettiği ve son seçimlerde de son anda kazandığı Ordu'dan yine partinin önde gelen isimlerinden İdris Naim Şahin listenin başında yer aldı.


EDİRNE: CHP'nin açık ara önde olduğu kentte AK Parti eski bakanlardan Mehmet Müezzinoğlu'nu aday gösterdi. Edirne de referandumda 'hayır'cı kentti
















Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol