SEÇİM TARİHİ TEKLİFİ SUNULDU

AK Parti grup başkanvekillerinin, milletvekili seçiminin 12 Haziran 2011 tarihinde yapılmasına ilişkin teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

22 Şubat 2011 Salı 16:29
SEÇİM TARİHİ TEKLİFİ SUNULDU

 Teklif, milletvekili seçiminin yenilenmesi ve 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin 12 Haziran 2011 Pazar günü yapılması için TBMM kararı alınmasını öngörüyor.

SEÇİM SÜRECİNE GİRDİK
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, grup başkanvekillerinden teklifi aldıktan sonra yaptığı kısa değerlendirmede, seçimlerin demokrasinin temel unsuru olduğuna işaret ederek, ''İktidarlar seçimle gelir seçimle giderler. 24. dönem parlamentosunu oluşturacak seçim sürecine de böylece girmiş oluyoruz. Ülkemiz için milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.
Siyasi partiler arasında seçim tarihi konusunda mutabakat bulunduğunu ifade eden Şahin, seçim sürecine ilişkin grup başkanvekillerinden bilgi aldı.
AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
''Bugün AK Parti Grup Başkanvekilleri olarak, milletimizin seçimlere daha çok katılımını sağlamak, herkesin demokratik oy kullanma hakkını sağlam için sağlıklı bir zaman ve zeminde seçimlerin gerçekleşmesini temin etmek maksadıyla iklim koşulları ve Haziran ayında yapılacak SBS ve ÖSS de dikkate alınmak suretiyle milletvekili seçimlerinin yenilenerek, 24. Dönem milletvekili genel seçimlerinin 12 Haziran 2011 Pazar günü yapılması hususunda TBMM'nin karar almasını öngören önergemizi TBMM Başkanlığına sunduk.''
Bozdağ, teklifin görüşülmesine ilişkin soruyu yanıtlarken de ''Anayasa Komisyonu eğer bu hafta bunu ele alır rapora dönüştürebilirse, gelecek hafta Perşembe günü TBMM Genel Kurulunda seçim kararının görüşülmesini planlıyoruz''  dedi.  





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol